Del 4 al 13 de novembre se celebrarà la tercera edició de la Setmana del Vi Català, organitzada per l’Institut Català de la Vinya i del Vi i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb el suport de les Denominacions d’Origen catalanes. “L’objectiu és aglutinar una àmplia varietat d’activitats arreu del territori català amb el vi com a protagonista“.

La Setmana del Vi Català comptarà de nou amb “una programació oberta i participativa, feta amb les propostes dels propis actors del sector per així oferir un programa molt variat, amb esdeveniments organitzats per empreses, entitats, i particulars en diferents espais del país“, expliquen.

Crida a promotors de la Setmana del Vi Català

Fins al 7 d’octubre, tot aquell que vulgui oferir una activitat vinculada al món del vi -cellers, botigues de vins, restaurants, denominacions d’origen, associacions, etcètera- pot proposar-la a través del formulari que es pot trobar al web creat per a l’ocasió.

El programa està dividit en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives. Amb totes les activitats proposades, més les pròpies que organitzarà l’INCAVI i les Denominacions d’Origen, es confeccionarà tot el programa de la Setmana del Vi Català.

La Setmana del Vi Català, també al Gastronomic Forum Barcelona

A més, amb la voluntat de sumar sinèrgies i vincular encara més el món del vi i la gastronomia, la Setmana del Vi Català també serà aquest any al Gastronomic Forum Barcelona, l’esdeveniment per als professionals de la gastronomia, que se celebrarà, a Barcelona, del 7 al 9 de novembre.

El Gastronomic Forum Barcelona acollirà de nou el Showroom del Vi Català, una activitat on els cellers catalans mostraran el seu producte als professionals del sector, principalment del canal de la restauració, botigues especialitzades, i distribució de Catalunya. Aquest esdeveniment està organitzat per PRODECA, que justament ha obert convocatòria als cellers per a participar-hi. En aquest mateix espai i amb l’esperit difusor de la Setmana del Vi Català, s’organitzarà un cicle de conferències, tastos, debats, i entrevistes al voltant de la cultura de la vinya i el vi al nostre país.

Més informació: https://www.setmanadelvicatala.cat/