La candidatura Viticultors del Cava ha guanyat les eleccions al cens B, titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació, al Consell Regulador del Cava amb 712 vots que li donen dues vocalies de les tres possibles, per un cens de 2.902 votants. Els vocals escollits de Viticultors del Cava han remarcat avui en roda de premsa, celebrada a Vilafranca del Penedès, que treballaran els pròxims quatre anys “per la valoració justa del raïm i el cava, principal demanda dels viticultors catalans“. En aquest sentit, “defensarem que cal avançar en el Pla estratègic de la Denominació d’Origen Cava, establir ponts amb les empreses elaboradores i sumar esforços amb els petits elaboradors independents i cooperatives amb l’objectiu que els viticultors obtinguin un preu just pel seu producte“.

Viticultors del Cava ha perdut una de les tres vocalies que tenia fins ara per una menor participació a Catalunya (33%) dels viticultors adscrits a aquest cens i al fet que Requena (214 vots amb un 49,6% de participació) i Almendralejo (169 amb un 59,9 %), s’han unit en una sola candidatura per primer cop i han obtingut un dels vocals. Viticultors del Cava buscarà “la defensa de propostes comunes ja que ambdues candidatures representen els interessos dels productors i recorda que els seus representants són, en qualsevol cas, minoria en un Consell Regulador que té 12 representants en conjunt“.

Viticultors del Cava afirma que enceta una etapa en la qual “treballarà per una major implicació dels viticultors en la capacitat de decisió que tenen a través de la representació democràtica, sancionada per aquestes eleccions, al Consell Regulador. En aquesta línia, reclamarà també a aquest òrgan que actuï amb més transparència, per exemple en donar a conèixer els estocs de vi base i ampolles, i faci esforços per la valoració que el cava mereix“.