El festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta, que se celebrarà del 31 de juliol al 6 d’agost a Bot, ve enguany carregat d’activitats lúdiques per a tots els públics que prometen omplir tota una setmana de cultura la comarca de la Terra Alta. La gastronomia i els vins també tindran un paper important, maridant els diferents actes d’una agenda que arrenca diumenge 31 amb la Gala de Presentació del Festival de la mà dels mestres de cerimònies Juli Fàbregas i Jordi Díaz

L’obertura de portes tindrà lloc a les 19h, i fins a l’hora de la gala (22h), els assistents podran gaudir dels vins de Sant Josep Vins i una proposta gastronòmica de km.0 de la mà de La Lore, Meskebo i Sabors. I tot maridat musicalment amb l’actuació itinerant de la In-FCTA Band i La Farsa de Gandesa. Serà a la Plaça de l’Església de Bot.

Els vins seran molt presents durant tota la setmana del festival, amb barra de vins a cada un dels vespres de projeccions que se celebren, així com barra de cervesa i, com no, gastronomia, amb foodtrucks que oferiran un ampli ventall de propostes gastronòmiques als assistents per maridar les nits de cinema.
Les vermutades també seran protagonistes en aquesta sisena edició d’In-FCTA. De l’1 al 5 d’agost, al Celler Menescal, us esperen a les 12:30h per arrencar la jornada amb una bona dosi de diversió. Dimarts 2 el dia estarà destinat als amants de la cervesa. Ebrewine oferirà un tast de cervesa a l’Alberg Lo Molí de Bot (12:30) i, paral·lelament, la DOP Oli Terra Alta oferirà també un tast d’oli. Tot amenitzat amb la música de Dj Kryper.

I és que la música també tindrà un paper important en aquesta edició del festival. A més de l’In-FCTA Band, que amenitzarà la nit inaugural, divendres 5 d’agost, a la Sala Camp (19:30h) es podrà gaudir de l’actuació del cantautor menorquí Nano. I un cop finalitzada la sessió de projecció d’aquell vespre, actuació de Tomaydaka, grup musical de versions portades a la rumba.
Així mateix, dissabte 6, després de la Gala de Lliurament de Premis, actuació de l’Orkestra Kanalla, grup de versions que, junt amb Pau Boira Dj, posaran el punt final musical a aquesta edició del festival.

Tallers matinals
En aquesta sisena edició tornen també les jornades formatives (10h) amb tallers impartits per diferents personalitats del món cinematogràfic i artístic, així com amb diferents temàtiques artístiques.
El primer taller serà dilluns dia 1 i serà impartit per l’artista Xavi Bové, qui parlarà sobre l’art visual en aquesta jornada titulada Quimeres visuals: videomapping, tecnologia i art.  El dimarts serà el torn d’El guió cinematogràfic de la mà del guionista i director Sergi Pompermayer. I dimecres el taller estarà dedicat als més petits i joves, des dels 6 fins als 17 anys: Interpreta la vida!, de la mà de La Farsa de Gandesa. L’última jornada formativa serà dijous 4 d’agost, i serà una masterclass conduïda per Rafa Montesinos, director de films i sèries cinematogràfiques com ara Parot.

Ioga i circ
Dimecres 3 és el dia que el festival dedica a les famílies, per això la programació està enfocada majoritàriament als més petits.  A més del taller, durant el matí les famílies podran participar també d’una sessió de ioga amb fil musical cinematogràfic de la mà de la iogui Gemma Arné. Serà a les 10h a les piscines municipals de Bot.  A la tarda, a partir de les 19:30h a la Sala Camp, espectacle de circ a càrrec de Mortadelo & Manzani i, és clar, les projeccions del vespre també estaran enfocades al públic infantil i familiar, amb la projecció dels curtmetratges seleccionats a la Secció In-FCTA Mini, i una selecció de curtmetratges d’anime dins la secció Highland Pro de Rita & Luca Films.

Concurs a xarxes
Enguany, l’organització del festival ha posat en marxa un concurs a xarxes per guanyar un abonament per a tot el festival. Aquells que vulguin entrar en el sorteig, han de compartir el cartell d’aquesta edició del festival als seus perfils a xarxes socials, etiquetant al festival (@infctafestival) i amb el hashtag #locinemainFCTAlaTerraAlta

Sobre In-FCTA
El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, neix a Bot (Terra Alta) l’any 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, director del Festival, i de Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot. Es tracta d’un festival que té el cinema com a eix central, però combinat amb moltes altres expressions artístiques i culturals. L’objectiu principal del Festival de Cinema de la Terra Alta és generar un projecte que promogui, difongui i potenciï l’art cinematogràfic en un format de qualitat i per a tothom, presentant i promocionant talents nacionals i internacionals, i combinant-lo amb altres arts escèniques, visuals, plàstiques o musicals, a la vegada que aprofita totes les oportunitats de la terra que l’acull, terra de vins i de gran producte.