La Denominació d’Origen Terra Alta es troba immersa ja en la verema 2022. Amb 6 milions de quilos veremats, si es compleixen les expectatives, la DO estarà davant d’una campanya excel·lent pel que fa a qualitat, amb una maduració del raïm molt equilibrada, i amb una quantitat que s’espera al voltant dels 43 milions de quilos de raïm

Les abundants pluges al llarg dels mesos d’abril i maig i les caigudes durant les setmanes prèvies a la verema “han servit perquè les plantes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor que han fet madurar el raïm més ràpidament, fet que ha avançat la verema alguns dies“, comenten del citat organisme. Les conseqüències d’aquesta combinació de pluges i calor són un raïm d’excel·lent qualitat i una producció que se situa lleugerament per sobre de la producció mitjana de la DO en els darrers anys.

Novetats de la campanya  

Amb l’objectiu de conèixer les necessitats hídriques de les plantes, enguany la DO Terra Alta ha incrementat el nombre d’estacions agroclimàtiques repartides pel territori, passant de les 3 existents a 8. En funció dels resultats que mostren aquestes estacions, els serveis tècnics del Consell Regulador poden recomanar als viticultors la quantitat de reg que s’ha d’aplicar a cada vinya.

Controls de producció 

Un any més, des de la DO Terra Alta s’han portat a terme controls de producció a la vinya, tant qualitatius com quantitatius per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO Terra Alta. L’objectiu d’aquests controls és certificar que tot el vi que es qualifica com a DO Terra Alta prové de les vinyes de la DO, “vetllant així per la traçabilitat i el valor afegit dels vins, al mateix temps que es garanteix el desenvolupament sostenible de la zona de producció i la supervivència dels viticultors, viticultores i cellers“, expliquen des de la DO.