El Projecte de la D.O. Tarragona ha agafat molta intensitat i se centra en dos eixos fonamentals: la presentació i consolidació de la Ruta del Vi -que aplega les experiències enoturístiques d’una vintena de cellers distribuïts pel territori-; i la projecció de la marca #MACABEU (varietat icònica de la D.O Tarragona i motor de la identificació territorial amb una identitat enològica determinada)“, explica Oriol Pérez de Tudela. Una de les accions previstes per tal de impulsar la promoció d’aquesta varietat, és la celebració de la tercera edició de la Galeria del Macabeu, que enguany es farà el dia 11 d’octubre, al Palau Bofarull de la ciutat de Reus.

En aquesta convocatòria es presentarà d’un catàleg de vins de Macabeu de la D.O. Tarragona que inclouen el segell de MACABEU 100%. Actualment, a la D.O. Tarragona hi ha una vintena de vins de Macabeu 100 % i la Galeria és l’escenari per presentar-los anualment al públic i especialment al públic especialitzat i professional. “Per aquest motiu, perquè MACABEU és un dels eixos de desenvolupament de la D.O. Tarragona, la Galeria MACABEU és, segurament, l’acte central i més important dels que es desenvoluparan durant el període de tardar“.

La varietat Macabeu és omnipresent als diversos territoris de la D.O. Tarragona, des de l’Ebre al sud fins al Gaià al nord, és predominant (més del 50 % del raïm de la D.O. Tarragona és de Macabeu), és una varietat present a les diverses altituds, des d’arran de mar fins a 600 metres, i “per la seva història i plasticitat, disposem de un ampli ventall de vinificacions, des d’escumosos ancestrals fins a rancis i generosos, passant per vins joves afruitats, criances en àmfora, en bóta de castanyer, de roure i d’acàcia, i els nous vells vins brisats“, afegeix Pérez de Tudela.

La DO Tarragona ha avançat també tot un seguit d’actes que organitzarà fins a final d’any:

– Els dies 24 i 25 de setembre i 1 i 2 d’octubre diversos cellers organitzen diferents activitats enoturístiques sota l’aixopluc de la Festa de la Verema 2022.

– 29 de setembre  es donarà una copa de benvinguda al Cine Club de Valls que dins la programació de la Festa de la Verema de la Ciutat de Valls projectarà la pel·lícua «Entre Copas».

 – 1 d’octubre Festa de la Verema a Vilabella. La D.O. Tarragona fa una proposta de projecció sobre el seu propi territori d’origen i durant l’estació de tardor aquestes accions es duran a terme als diversos pobles vitivinícoles del Gaià, i aquest any la ubiquem a Vilabella. La festa consistirà en una fira de vins en la que participaran 11 Cellers. Després de la fira es projectarà la pel·lícula L’Age d’Or programada pel MOST Festival del Museu de les Cultures del Vi (VINSEUM). I l’endemà al matí, 2 d’octubre, es durà a terme un passeig per les vinyes del Gaià de Vilabella i un esmorzar popular a càrrec de Ramon Martí, xef del restaurant El Llagut de Tarragona.

– 8 d’octubre: la D.O. Tarragona participarà en les Jornades de Patrimoni i Paisatge que organitza l’Associació Terres del Gaià al Monestir de Santes Creus amb un tast maridatge de vins i territori. Participació a la Fira de Cambrils amb un tast dirigit.

 – 11 d’octubre: la citada Galeria MACABEU al Palau Bofarull de Reus. Entre d’altres actes, es farà un sopar-maridatge al restaurant Ferra Cerro de la capital del Baix Camp.

– Del 7 al 27 d’octubre tornem a aportar vins a les Jornades del Romesco organitzades per l’Associació d’Empresaris Hotelers de Tarragona.

 – Finalment, el dia 1 de novembre a Miravet es farà un nou tast de rancis i Clàssics Tarragona.