El seu projecte vitivinícola del Celler Família Torres al Priorat, integrat avui per quatre vins que mostren la realitat d’aquesta zona tarragonina des de quatre aproximacions diferents. L’enòleg Jordi Foraster explica que  “l’objectiu de Família Torres al Priorat és que cadascun dels vins sigui un reflex fidel de les vinyes d’on prové, d’acord amb la seva localització, edat dels ceps i varietats plantades”. El recorregut per aquesta proposta comença amb un vi genèric com és Secret del Priorat, “que és un clar exemple de la diversitat del Priorat pel que fa a municipis i varietats plantades; estreny el cercle amb Salmos, un ‘Vi de Vila’ en aquest cas de Porrera; continua amb Perpetual, un vi centrat en vinyes velles; i tanca el cercle amb un exemple de la màxima singularitat com és Mas de la Rosa, que prové d’una única vinya vella d’1,9 hectàrees plantada en costers“, expliquen des del citat celler. Foraster comenta que l’anyada 2019, que descriu com a “interessant i una mica atípica.. va ser un any relativament sec, va ploure poc però bé i això va afavorir el cicle de maduració del raïm”.

Secret del Priorat per la seva part, “va ser ideat amb l’objectiu de reflectir l’heterogeneïtat de la regió, jugant amb varietats diferents procedents de vinyes a altures diverses i repartides per tot el territori, per així obtenir una imatge global de la regió. Volíem presentar la regió i ho vam fer calculant quin percentatge varietal hi ha al Priorat en l’actualitat, i ho vam posar dins d’un vi”, explica l’enòleg. Amb un cupatge de 40% carinyena, un altre 40% garnatxa, 10% syrah, 5% cabernet i 5% merlot, aquest vi prové d’una col·lecció de vinyes tant de les zones baixes i càlides del Priorat com El Molar, El Lloar i Bellmunt, com de les més altes i fredes, com Porrera, Torroja i Poboleda.

Pel que fa a Salmos, certificat com a Vi de Vila de Porrera a partir de l’anyada 2019, Foraster destaca les particularitats de la vinya d’on ve aquest vi, anomenada La Giberga i plantada els anys 90 en terrasses, amb una creta situada a 550 metres d’altitud. “Degut a les diferències d’altitud i a les zones solejades i ombrejades, aquesta vinya de garnatxa i carinyena es cultiva a mà durant diferents dies, veremant cada parcel·la en el seu moment òptim. Els lots es crien per separat durant 14 mesos en botes i una part en fudre. Hi ha una feina bastant meticulosa al darrere, tractem cada lot com si hagués de ser el vi final”, va explicar Foraster, que el defineix com un vi gastronòmicament molt interessant”.

La principal particularitat de Perpetual és l’edat dels ceps, ja que prové de vinyes centenàries de cinc municipis de la regió, amb una producció inferior als 1.000 quilos per hectàrea. L’enòleg recorda que “el Priorat només té 160 hectàrees de vinyes velles”. L’anyada 2019 d’aquest vi és la primera que inclou la menció ‘Vinyes Velles’, que posa en valor aquestes vinyes històriques. Per a Jordi Foraster, “Perpetual és un d’aquells vins que garanteixen la transmissió del llegat d’aquesta zona”. Està elaborat amb un 85% carinyena i un 15% garnatxa, un cupatge que reflexa la proporció de varietats plantades en les vinyes centenàries d’on prové. Històricament, aquestes vinyes barrejades de carinyena i garnatxa es veremaven alhora, però avui en dia es cultiva cada varietat per separat, en el seu moment òptim. És en la criança en fudre quan es barregen les varietats i l’envelliment dura 16 mesos, tot i que “el vi té suficient entitat com per no necessitar aportacions importants de fusta”, assegura.

Va ser en la recerca de les vinyes centenàries destinades a l’elaboració de Perpetual quan Família Torres va descobrir Mas de la Rosa, el paratge que dona nom al seu priorat més icònic. Segons el seu enòleg, aquesta vinya única, plantada abans de l’any 1939 i amb rendiments extremadament baixos és allò que fa que aquest vi sigui tant especial, “A Mas de la Rosa, deixem que parli la vinya i expressi la seva essència, i per això la intervenció és mínima, i el resultat és un vi elegant, noble i sincer, que reflecteix de forma fidel i hedonista la tipicitat de la històrica fina homònima de Porrera de la que prové, on creixen ceps vells de garnatxa i carinyena en costers de pedra llicorella“. Mas de la Rosa 2019 ha obtingut recentment 96+ punts a la prestigiosa publicació Wine Advocate.