Les 9es Jornades dels Fideus Rossos tanquen el calendari gastronòmic de Cambrils 2022. Del 4 al 20 de novembre una vintena de restaurants oferiran menús amb diferents variants d’aquest plat tradicional de la cuina marinera. Els àpats es maridaran amb  vins del celler Les Vinyes del Convent distribuïts per Distribucions García Moreno

 Cambrils dedica les últimes jornades gastronòmiques de l’any a un plat típic de la vila molt arrelat a la seva tradició marinera. Els fideus rossos seran els protagonistes dels menús especials que oferiran una vintena de restaurants de Cambrils del 4 al 20 de novembre. Les diferents propostes gastronòmiques es maridaran amb els vins del celler Les Vinyes del Convent (DO Terra Alta) a través del patrocini de Distribucions García Moreno.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat “l’excel·lència gastronòmica de Cambrils fruit d’una llarga tradició” i ha explicat que “les propostes culinàries són molt variades però comparteixen la mateixa essència marinera”. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha afirmat que “les tres setmanes de jornades permetran seguir allargant la temporada d’estiu i ha agraït l’esforç dels restaurants per portar la gastronomia de Cambrils al més alt nivell“. Xavier Martí, en nom de la restauració cambrilenca,  ha valorat molt positivament la temporada d’estiu i ha destacat que el “microclima de  Cambrils ajuda a mantenir l’afluència de visitants el cap de setmana” i ha afirmat “que els restaurants ja comencen a tenir reserves per les jornades dels fideus, que reivindiquen un plat molt propi de Cambrils“.

Per acabar, el propietari de Les Vinyes del Convent, Elias Gil, ha presentat els quatre vins que acompanyaran els menús i ha explicat que la connexió amb la biodiversitat de l’entorn proporciona als vins una finor i una acidesa que lliga molt amb la cuina marinera.  Els vins seleccionats són Los Ceps de la Via Verda (blanc i negre DO Terra Alta), Lola Bel (rosat DO Terra Alta) i Diferents DOQ Priorat (espumós DOQ Priorat).

Les jornades combinen l’herència d’una cuina que ha passat de generació en generació, la qualitat dels productes de proximitat i l’excel·lència dels cuiners de Cambrils. Els menús es poden consultar en aquest llibret, que recull diferents versions d’aquest “ranxo mariner” que es menjava a les barques dels pescadors.

Els restaurants participants en aquesta novena edició són: Bec d’or, Brisas de Mar, Can Solé, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Duomo, El Capi, El Pòsit, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, L’Original Experiències Gastronòmiques, Les Barques, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils (AEHC), i compten amb el patrocini de Distribucions García Moreno.