Torres Brandy estreny els llaços amb el món de l’art i crea la sèrie Oak Canvas, un projecte artístic que convida a joves creadors a transformar una bota de roure, com les que s’utilitzen en la criança del brandi, en una obra d’art. D’aquesta obra, se’n crearà una edició limitada de col·leccionista de Jaime I per a aquells amants de l’art i del brandi a parts iguals. La primera de la col·lecció, que es presenta ara al mercat, plasma la creació única i colorista de Ricardo Cavolo, artista urbà i il·lustrador de reconeixement internacional.

Nascut a Salamanca, Cavolo explora la fantasia i el color a través d’una iconografia pop de colors vius i formes naïfs, amb personatges de quatre ulls i cors embolicats en flames que donen forma al seu propi univers, molt reconeixible. L’artista i activista social parla, a través de les seves obres i murals, de la inclusió de gèneres i la salut mental, i ha exposat a ciutats com Londres, Nova York, Milà, Montreal o Barcelona.

Projecte OaK Canvas Series

En aquesta primera col·laboració del projecte Oak Canvas Series by Torres Brandy, Ricardo Cavolo il·lustra el procés de creació del brandi, des del raïm, la destil·lació i l’envelliment fins a arribar a la copa, amb alambins humanitzats i colors vius, paisatges banyats per infinitat de sols o personatges de quatre ulls. Una creació 100% Ricardo Cavolo que vesteix la primera edició limitada de Jaime I, l’icònic brandi que ret homenatge al fundador de Família Torres i al seu esperit innovador.

Jaime I s’ha vinculat a l’art des de la seva creació: l’ampolla, dissenyada per l’arquitecte japonès Hiroya Tanaka, està inspirada en l’arquitectura modernista d’Antoni Gaudí, coetani de Jaume Torres, amb les seves formes sinuoses que evoquen la natura. Aquest brandi, certificat amb la IGP Penedès, “és fruit d’un lent i sofisticat procés artesanal, que consisteix en una doble destil·lació de vins de parellada en alambins de coure, una llarga criança en botes de roure i la combinació de diferents soleres o brandis mare escollits entre els més antics del celler“, expliquen fonts de Família Torres.

Aquesta elaboració delicada i prolongada criança el doten de complexitat i elegància, amb els matisos enfustats i espècies dolces que només es troben a les millors soleres. Jaime I és un dels brandis més emblemàtics de Torres Brandy, la marca de brandis preferida pels bartenders segons l’informe de marques 2022 de Drinks International“, conclouen.