Els premis Digital Wine Contest (DGW) van néixer fa més de 16 anys, convertint-se en el primer concurs dedicat a premiar la creació de continguts relacionats amb el sector vitivinícola, en aquell moment especialment els blogs. Des d’aleshores, les plataformes, les tendències i la manera de comunicar i consumir aquests continguts han canviat molt.

El DWC ha sabut anar-se adaptant a aquestes noves tendències. Sense anar més lluny, la passada edició va incloure una nova categoria: la de Millor Prescriptor, per reconèixer la tasca de difusió de la cultura del vi, sobretot en un moment on la creació de continguts és tan massiva i alhora efímera que la prioritat és sempre la de ser concisos i capaços de connectar amb els usuaris de manera immediata“, expliquen fonts d’aquest organisme.

També amb aquesta voluntat de recollir les noves tendències, la categoria de Millor Vídeo inclou per primera vegada la xarxa TikTok com a plataforma de difusió del món del vi.

Les categories i el premis per categoria, són:

Millor Vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – 1.500€ de premi

Millor Imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – 1.500€ de premi

Millor Text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – 1.500€ de premi

Millor Prescriptor sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – 2.000€ de premi

Elecció dels guanyadors

El DWC és un concurs viu i, per tant, amb cada nova edició s’adapta i ajusta per seguir millorant. És per això que enguany s’inclouen alguns canvis en els mètodes de votació. El guanyador en la categoria de Millor Prescriptor serà decidit de nou al 100% per votació popular. Pel que fa a les categories de Millor Vídeo, Text i Imatge, un cop es tanqui el període d’acceptació de candidatures, el proper 20 de gener, un jurat professional i multidisciplinari s’encarregarà de fer una preselecció, de manera que es triaran 8 finalistes per a cadascuna de les candidatures, que seran les que es publicaran al web perquè la gent pugui votar-les.

La decisió final caurà en un 50% sobre la votació popular i en un 50% sobre el jurat professional. D’aquesta manera, l’organització s’assegura que la decisió final tingui en compte l’opinió de professionals de diferents sectors relacionats amb la comunicació i el món audiovisual.

Les votacions al web s’obriran per a totes les categories del 26 de gener al 5 de febrer i estaran seguides i verificades per notari.

Bases i inscripcions

Al web del concurs hi haurà publicada tota la informació necessària per realitzar les inscripcions: bases completes i formularis d’inscripció per a cada categoria, que caldrà emplenar i retornar seguint les instruccions facilitades. No s’acceptarà cap candidatura que no hagi emplenat i enviat el formulari correctament abans del 20 de gener (inclòs).