El Jutge responsable del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha determinar imposar una fiança conjunta als investigats i mercantils de 65 milions d’euros per tal de fer front a possibles responsabilitats dins el procediment pels delictes contra la propietat industrial, delictes d’estafa i delicte de publicitat enganyosa, delicte de falsedat documental i falsedat de certificats, en relació a una denúncia presentada per una possible falsificació en l’etiquetatge d’ampolles de vi amb denominació d’origen (D.O).

En concret, el Jutge escriu que “és procedent imposar una fiança solidària de 64.000.000 d’euros, a de moment, FELIPE FRANCISCO G.R., CRISTINA V.G., NOEMI V.M., GERARD B.P., ELENA ANTONIA G.R. i JOSE V.A. i a les mercantils RESERVA DE LA TERRA SL, VINYA TRIDADO SL, CORPORACION VINÍCOLA SOLITIERRA SL, GOLF GLOBAL WINES SL i BATEVINS S.L per a assegurar les responsabilitats pecuniàries que poguessin decretar-se procedents. Aquest Instructor ha calculat tal quantitat tenint en compte la quantitat d’ampolles falses introduïdes en el mercat (foliso 784 i ss) i a aquesta xifra se li ha sumat el terç previst en la LECrim“.

Les acusaciones demanen 25 milions 

El Jutge Diego Álvarez de Juan, esposa també que, per la seva part, “l’acusació sol·licita, a més, 25.000.000 euros pels perjudicis causats a les DO, però no s’han justificat degudament, per això, sense prejudici que es justifiqui en el seu moment, ara no s’inclouen en aquesta resolució“.  Segons l’auto judicial, es diu que “si hi hagués nous investigats, seran incorporats a aquesta resolució i se’ls requerirà la fiança que els correspongui“.

Embargament de béns

En el cas que els imputats no facin front a aquesta fiança solidària de 65 milions d’euros, el Jutge ordenarà l’embargament dels seus béns per cobrir les responsabilitats econòmiques que aquest frau hauria produït.

A continuació podeu llegir íntegre el document judicial.

AUTO DE 17 DE NOVEMBRE FIANCES RESERVA DE LA TIERRA

 

ELS DELICTES QUE LES EMPRESES DEL GRUP RESERVA DE LA TIERRA HAURIEN COMÈS AMB LA FALSIFICACIÓ DELS SEGELLS DE GARANTIA DE LES DO’S

EL GRUP RESERVA DE LA TIERRA HAURIA FALSIFICAT PROP DE 29 MILIONS D’AMPOLLES DE CINC DO’S CATALANES ENTRE ELS ANYS 2019 I 2020