Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
 
Vins frescos aromàtics creats de forma artesanal, que tenen el raïm com a protagonista i que busquen transmetre els valors del celler: tradició i artesania
 


Raventós Codorníu reafirma la seva aposta per la D.O. Penedès i amplia la família de Sant Sebastià dels Gorgs amb dos nous vins, Claustre de l’Abat Miró Negre i Claustre de l’Abat Miró Blanc. Es tracta de vins frescos i aromàtics creats de manera artesanal amb un fil conductor clar: “buscar elevar l’expressió dels vins elaborats a l’empara del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, mostrant diferents perfils mitjançant raïm seleccionat de petites vinyes del Penedès on la puresa de la fruita i la finor són els protagonistes.
 
Vins fidels a les varietats conreades al Penedès, com xarel·lo, macabeu, garnatxa i syrah, però també alguna altra varietat com cabernet sauvignon o pinot noir“, expliquen fonts del celler.


”Els vins de Sant Sebastià dels Gorgs són fruit del meticulós treball de voler plasmar el seu origen de la forma més nítida possible. Són vins honestos, francs i directes. I amb una clara intenció de fer gaudir des del primer instant” asseguren Xevi Carbonell i Anna Roset, responsables d’aquesta col·lecció de nous vins del Penedès.

Claustre de l’Abat Miró Blanc 2021


És un vi en el qual es busca expressar la maduresa del raïm i l’expressió clàssica i pura de les vinyes que el componen. Un vi creat a partir de xarel·lo, xarello vermell i garnatxa blanca, marcat per la gran sequera durant tot el cicle de la vinya. Una primavera i un final d’estiu càlid van donar com a resultat final un vi d’aroma intens, franc i afruitat, fresc. Un vi elegant, sedós i amb un llarg post-gust.

Claustre de l’Abat Miró Negre 2021
Un vi negre amb el qual es busca mostrar l’expressió directa i immediata, sense matisos, de les vinyes que el formen. El reflex pur de les vinyes on neix, elaborat amb pinot noir, ull de llebre i syrah. És un vi que és l’expressió de les característiques climatològiques que l’han acompanyat. “De color viu amb reflexos violacis, té una aroma intensa i afruitada, pròpia de la joventut, on destaquen les aromes de fruita vermella i un fons floral i especiat que deixen un gust sedós, fresc i amb també, un llarg post-gust“.

Sobre Sant Sebastià dels Gorgs
El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs va ser fundat el 1024 pel noble Mir Geribert, autodenominat Príncep d’Olèrdola, que va encapçalar una revolta contra el comte de Barcelona Ramon Berenguer I. Durant els primers anys, Sant Sebastià dels Gorgs va arribar a ser una abadia i el monestir de referència de tot el Penedès, l`Anoia i el Baix Llobregat, amb moltes possessions de terres i vinyes. El 1409 va passar a dependre de l’abadia de Montserrat i va desaparèixer la vida comunitària. Amb les desamortitzacions del segle XIX, el monestir va passar a pertànyer a particulars.

Vins de Llegat
Sant Sebastià dels Gorgs forma part de Vins de Llegat, la divisió de Raventós Codorníu que reuneix projectes de produccions petites, vinyes històriques i de baixos rendiments, veremes manuals, vinificacions separades i en dipòsits petits, etc. En definitiva, projectes vitivinícoles basats en l’elaboració al detall de vins de petites vinyes extraordinàries que prioritzen la qualitat per sobre de tot.
Vins de Llegat inclou els cellers més petits del grup a Catalunya: Portal del Montsant, Cellers Scala Dei, Abadia de Poblet, Montargull (Parxet, Mont-Ferrant, Titiana), Can Matons i Sant Sebastià dels Gorgs. Cellers que tenen especial cura dels seus vins, des de la vinya fins a la taula. I que comparteixen el respecte per la tradició vitivinícola de cada regió i el respecte per l’origen de la vinya.