“Com cada any, l’Associació Catalana de Sommeliers us demanem la vostra participació, en aquesta acció solidària adreçada als nens i nenes amb menys recursos, en unes dates tan assenyalades i tan importants per a ells i per a elles”

En aquesta onzena edició, el bescanvi de les ampolles de vi solidari donat pels cellers socis de l’ACS donarà suport a l’associació SaóPrat, i es portarà a terme el dilluns 02 de gener de 2023 de les 10 del matí a les vuit del vespre, a les instal.lacions de Carviresa Barcelona (C/Sepúlveda, 143 – BCN).

T’imagines una ciutat on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats?

A l’associació SaóPrat treballen amb aquest propòsit des del 2004. Donen les eines i les estratègies necessàries a infants, joves i famílies en risc d’exclusió en els barris de Sant Cosme i Sant Jordi-Ribera Baixa del Prat de Llobregat.

Són un equip de persones que volen construir una societat amb igualtat, inclusiva, cohesionada i solidària. Treballen perquè infants, joves i famílies recuperin la motivació i enforteixin les seves capacitats personals, socials i laborals, i així, formar part de la ciutadania activa i la transformació social.

La participació de les persones és clau per generar els canvis que la societat  necessita per reduir les desigualtats i afavorir la inclusió.

Quin tipus de joguines es poden bescanviar per ampolles solidàries?

Poden ser puzzles, jocs de taula cooperatius, contes infantils pels més petits, jocs simbòlics que estimulin l’aprenentatge de competències social, coneixement del seu entorn fomentant la creativitat sempre que no estigui discriminat per sexe. 

Apostem perquè siguin joguines no sexistes, no bèl·liques i noves, en primer lloc, perquè és important que els infants tinguin accés al mateix tipus de joc i joguines independentment del seu sexe perquè es familiaritzin amb aspectes de la realitat sense distinció de rol per diferència de gènere, també per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau, l’educació en valors i el joc simbòlic esdevenen claus per al creixement i desenvolupament dels infants en aquests valors i perquè no creiem que hi hagi una infància de primera ni de segona categoria i, per tant, tots els infants tenen dret a estrenar una joguina“, expliquen fonts de la citada associació de sommeliers. “Ens farà molta il.lusió veure-us i compartir una edició més d’una activitat solidària amb molt de cor que entre tots fem possible any rere any“, conclouen.