Juvé & Camps presenta la seva nova col·lecció Milesimé parcel·laris, tres escumosos que interpreten el terroir amb un distintiu toc mediterrani i l’experiència de la centenària casa. Milesimé Xarel·lo 2017, Milesimé Chardonnay 2018 i Milesimé Blanc de Noirs 2018 pinot noir són un trio on sòl, varietat i any climàtic mostren la seva sinergia més pura en termes d’equilibri i elegància, senyals d’identitat de la casa

Aquesta col·lecció de grans reserves només s’elaborarà en anys excel·lents, moments en els quals la collita 100 anys elaborant Grans Reserves arriba a un estat de gràcia incomparable i és possible elaborar vins que transmetin aquest vincle únic amb l’origen: “Només quan l’anyada ens entrega els seus millors raïms és quan elaborem Milesimé, un regal de la natura que interpretem sent fidels al terroir i a l’estil Juvé & Camps”, comenta l’enòleg de la casa, Toni Cantos.

Les parcel·les d’on procedeixen cadascun dels Milesimés es troben a la finca d’Espiells, propietat de Juvé & Camps: de L’Olivera procedeix el Xarel·lo per aquest Milesimé de l’anyada 2017. És un territori de sols profunds i arenosos, rics en matèria orgànica, situat entre els 170 i 200 metres sobre el nivell del mar i orientació est; Can Rius és la parcel·la de la qual procedeix la Chardonnay de Milesimé 2018, un sòl de textura fina i molt contingut en argila i llim, orientat al sud, entre 90 i 100 metres d’altitud; i a Rieral, parcel·la de sòls de gres i calcaris a 191 metres i orientada a l’oest, procedeixen els raïms de Pinot Noir per al Milesimé 2018 Blanc de Noirs.

A l’excel·lència d’aquests tres territoris s’hi suma el mestratge de Juvé & Camps per interpretarlos i expressar el seu caràcter procedent de la vinya, al costat d’una criança que s’estén a més de 36 mesos i que aporta complexitat i el màxim equilibri als vins“. Dues anyades excel·lents, tres Milesimés Gran Reserva excepcionals Les de 2017 i 2018 són les collites escollides per llençar aquesta col·lecció, per ser anys extraordinaris en què s’han donat les condicions ideals en cadascuna de les parcel·les per elaborar aquests escumosos.

La del 2017 va destacar per uns ceps vigorosos que s’havien desenvolupat en perfecte estat gràcies a les pluges de la tardor anterior i les reserves d’aigua que contenia el sòl. La verema va donar fruits d’alta qualitat i un magnífic equilibri, uns Xarel·los esplendorosos, perfectes per elaborar un escumós de llarga criança que es mantingui fidel a l’expressió de l’origen. La collita del 2018 va “ser pletòrica i generosa amb el Chardonnay de Can Rius i va fer fruits perfectament sans i equilibrats que han esdevingut vins sucosos i plaents“. En el cas de la Pinot Noir, l’anyada va requerir “la màxima cura per preservar la identitat d’aquest raïm, delicat i etèria, i obtenir una maduresa que s’expressa en el vi amb un caràcter vivaç i autèntic, amb un accent únic“.

Notes de tast

Milesimé Xarel·lo 2017 Brut Nature Gran Reserva
De brillant color groc pallós amb matisos daurats, fruit de la seva llarga criança, desplega un conjunt diminutes bombolles i una inesgotable efervescència. La seva intensa aroma de fruites blanques i fonoll trasllada a aquest paisatge de l’Olivera, entre turons i masies, i a un xarel·lo en tota la seva esplendor. La seva fragància silvestre i fresca es matisa amb apetitoses notes de brioix recòndit i lleugers tocs cremosos, propis d’una criança prolongada. Entra àmpliament al paladar, que es deixa acariciar pel vibrant i aterrit pas de les seves bombolles, creant una sensació voluptuosa i agradable. És ric i expressiu, sucós i durador com el sabor d’un gran retrobament.

 

Milesimé Chardonnay 2018 Brut Gran Reserva
D’un color groc pallós i irisacions daurades, la seva bombolla plena crida l’atenció en servir-lo a la copa. És harmònic, desprèn una suau melodia de notes fruiteres carnoses, de meló i albercoc de vinya i centellejos de cítrics d’aranja. Va expressant-se lentament i seductorament amb tocs especiats, de mel i pain grillé i lleugeres notes làctiques que conformen una rica paleta aromàtica. Al paladar és una explosió de sabors que van omplint la boca. La seva textura és amable i sedosa, cremosa, amb un final generós i ple, de primorosa sensualitat.

 

Milesimé Blanc de Noirs 2018 Brut Pinot Noir Gran Reserva
A primera vista és un escumós daurat, però en rebre el reflex de la llum es percep aquesta ànima de pinot noir que es mostra després exuberant al nas: fruites blanques i d’os que s’envolten d’atractius aromes a baies vermelles i cireres fresques recòndites, mel de flors, pain grillé i una alegre punta cítrica que desperta la curiositat per beure’l. A la boca torna a aparèixer, sucosa, la fruita vermella en el seu punt que balla al so incansable de les bombolles formant un conjunt cremós, mineral i fresc, elegantment intens.