Aquest dijous s’ha celebrat la gala de lliurament de premis de la 8a edició del Digital Wine Contest, impulsat per la Denominació d’Origen (DO) Catalunya des de fa més de 16 anys. Un concurs pioner en la condecoració de la creació de continguts relacionats amb el sector vitivinícola. L’escenari triat per a l’ocasió ha estat la Sala Club de Paral·lel 62 -antiga sala Barts- de Barcelona, amb unes espectaculars vistes sobre el Paral·lel

Els guanyadors d’aquesta 8a edició han estat els següents:

  • En la categoria de Millor Vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 1.500€: Marta Clot per “¿Qué es el vino catalán?“..
  • En la categoria de Millor Fotografia sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 1.500€: Jordi Costa, per “Simbiosi”.
  • En la categoria de Millor Text sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 1.500€: Ruth Troyano per “Viatge al passat del vi”.
  • En la categoria de Millor Prescriptor/a sobre #vicatalà i cultura del vi, dotat amb 2.000€: Vi & Companyia.

En aqueta edició, el jurat ha volgut fer entrega també d’una menció especial  en la categoria de Millor Vídeo, que ha estat per Sara Boldu, per “El activisme más grande está en el campo”.

El funcionament dels premis

Els membres del jurat d’aquesta 8a edició han estat Iker Morán, periodista, director de La Gulateca de 20 Minutos i codirector de Photolari; Anna Llàtcher, editora del grup Abacus, grup responsable de mitjans com el Cuina, Arrels o Descobrir Catalunya; Jordi Comellas, productor cinematogràfic i codirector del festival Zoom Televisió; Cristina Jolonch, periodista i directora del Comer de La Vanguardia; i Sole G. Insua, cap de comunicació de la DO Catalunya.

Totes cinc figures han tingut un pes important a l’hora de decidir els guanyadors i guanyadores, però no exclusiu. Després de fer la selecció dels finalistes, els premis han depès de la seva decisió en un 50%, mentre que l’altra meitat ha anat a càrrec d’una votació popular feta a través de la pàgina web de DO Catalunya, excepte en el cas de, la categoria de Millor Prescriptor/a, que ha depès totalment del públic.

La DO Catalunya celebra l’alta participació de candidatures que ha rebut en aquesta edició, i valora molt positivament la gran quantitat de vots populars, en una edició que ha estat supervisada per un notari, amb l’objectiu de garantir la netedat i la transparència del procés.

Una edició que ha reprès la presencialitat

La gala del Digital Wine Contest ha recuperat enguany la presencialitat, després que la darrera edició, celebrada el febrer de 2021, es retransmetés en streaming a causa de les limitacions que encara hi havia per la pandèmia. En format de festa/còctel, la DO Catalunya s’ha retrobat així amb els participants i els companys del sector de la comunicació del vi.

Xavier Pié, president de la DO Catalunya, ha inaugurat la gala amb un discurs en el qual destacava que “El vi, és dels pocs productes que té ànima perquè té un origen en concret. Al final, l’únic vincle que tenim els pagesos que fem vi és la Denominació d’Origen, és el punt de trobada entre nosaltres i el consumidor a través de l’ampolla de vi. Aquest vincle amb el territori, amb el paisatge, amb les persones, amb generacions que esperem que en un futur puguin seguir fent de pagesos i pageses… és el tret diferencial del món del vi

El centenar d’assistents a la gala ha pogut gaudir, dels vins de la DO Catalunya per brindar amb els guanyadors i guanyadores, i la resta d’assistents, per celebrar que el concurs continua creixent. Els responsables de la DO Catalunya han aprofitat per encoratjar tots els professionals i amants del món del vi a participar en l’edició vinent, que se celebrarà d’aquí a dos anys.