Aquesta varietat de la DO Conca de Barberà dona caràcter a la comarca que va rescatar aquesta varietat després de la fil·loxera. CARA NORD rendeix homenatge a la trepat amb un vi monovarietal que procura transmetre fidelment la tradició històrica de la zona

CARA NORD presenta una nova anyada de Trepat, un vi monovarietal elaborat amb la varietat homònima. D’aquest manera, reivindica la llarga tradició vinícola de la Conca de Barberà i del seu gran esforç per recuperar aquesta varietat que avui és emblema de la comarca. “Trepat 2021 destaca por ser un vi negre amb personalitat gràcies a la singularitat de l’entorn de les seves vinyes“, expliquen fonts del celler.

Després de la fil·loxera, trepat, que destaca pel tamany del raïm i del seu creixement en baies gran i arrodonides, va ser empeltat majoritàriament a les poblacions de la Conca de Barberà i va desaparèixer d’altres comarques on abans hi existia. No obstant això, també s’hi pot trobar trepat a la zona del riu Corb-Baixa Segarra i la Conca de Tremp.

CARA NORD és un celler reconegut per la seva viticultura de muntanya, en un paisatge abrupte i ondulat, amb màximes de 800 metres, envoltat de boscos de roures i alzines, a les immediacions del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i del Parc Natural del Bosc de Poblet. A més a més, els sòls de la vinya són pobres, argilosos-calcaris de pissarra i còdols, i formen part de la vella zona minera qualificada d’Interès Geològic.

A causa del seu entorn i la situació geogràfica de les vinyes, en un clima continental-mediterrani, es cultiven de manera ecològica i en secà, amb coberta vegetal i una intervenció mínima que
prioritza la biodiversitat. Aquest tipus de clima destaca per les seves nits fredes, que retarden l’acumulació de sucres, conserva l’acidesa i garanteix la concentració de sabors.

De la gamma de vins del celler, Trepat és el vi amb producció més limitada i el que procura transmetre més fidelment la tradició històrica de la zona. S’elabora en dipòsit d’acer inoxidable per a mantenir la frescor i el caràcter fructuós de la varietat. “Es tracta d’un vi amb un intens aroma a fruites vermelles, com la cirera, i negra, com la mora. L’entrada en boca és fresca, de nou amb una marcada presència de fruita, notes herbàcies i de perfil atlàntic, amb gran persistència“, afirmen.