La millor oferta gastro-hotelera de tapes, maridada amb Caves“, torna fins al 28 de maig a Barcelona de la mà de l’Hotel Tapa Tour, on un total de 22 hotels emblemàtics de Barcelona exhibeixen les seves millors gales gastronòmiques, en format tapa, amb la intenció d’animar a locals i visitants a descobrir la cuina dels seus restaurants, jardins i terrasses

Durant aquests dies es serveixen fins a 76 tapes. En cada hotel es podran degustar fins a quatre propostes diferents de maridatges a concurs que, unides entre si, conformen un menú degustació en tota regla. L’Hotel Tapa Tour proposa un pla informal, assequible i molt apetible : una ruta de tapes d’autor embolicada en entorns excepcionals replets d’art, història i disseny on els productes emparats per la D.O. CAVA tenen un gran protagonisme.

El president de la D.O. CAVA, Javier Pagés, afirma que “el Cava és un dels vins més versàtils del món quant al maridatge gastronòmic“. De fet, Javier Pagés, que destaca el salt gastronòmic que estan protagonitzant els millors hotels, recorda que un pioner estudi científic liderat pel Sommelier canadenc François Chartier ha analitzat les harmonies moleculars dels Caves, “revelant el seu ADN gastronòmic i el seu gran poder harmònic amb les cuines del món“.

En el que a maridatges es refereix, cal destacar “l’excel·lent i variada selecció de Caves que acompanyaran a les bocades d’alta cuina informal de l’Hotel Tapa Tour. Es tracta d’una ocasió única per a conèixer algunes de les grans referències de les Denominacions d’Origen Cava. En cada establiment es pot tastar un Cava diferent donant l’oportunitat de conèixer els seus diferents estils i categories“, expliquen fonts de l’organització.

Per a gaudir d’aquesta experiència no és necessari la reserva prèvia. Les propostes creades per a Hotel Tapa Tour estaran disponibles fins al 28 de maig, dins de l’horari establert per cadascun dels hotels participants. El públic pot fer el tour al seu aire, dissenyant el seu propi itinerari, o seguir les rutes suggerides en la guia d’Hotel Tapa Tour, que conté tota la informació sobre hotels, tapes, horaris i preus. L’edició impresa està disponible en tots els hotels participants i la digital por descarregar-se a través de la pàgina web del festival enogastronòmic (www.hoteltapatour.com).

Enguany, a més de poder recórrer Barcelona d’hotel en hotel i de tapa en tapa, s’estrena la fórmula ‘In-House’. Es tracta d’una experiència inèdita que convida a conèixer els diferents espais gastronòmics que s’amaguen dins d’un hotel (i, qui sap, si algun espai secret). Hotel Tapa Tour ‘In-House’ només està disponible en cinc hotels de cinc estrelles: Hotel Arts, The Barcelona EDITION, Intercontinental Barcelona, Kimpton Vividora i Santos Porta Fira. El preu mitjà d’aquesta experiència, que sí que requereix reserva prèvia, se situa entorn els 40€. Les reserves poden fer-se a través de la pàgina web d’Hotel Tapa Tour.

La D.O. Cava secunda així una vegada més l’edició d’aquest any de l’Hotel Tapa Tour, donant l’excusa perfecta als amants de les bombolles més fines per a colar-se a la cuina dels grans hotels, alguns capitanejats per xefs amb estrelles Michelin com Paco Pérez (Enoteca Paco Pérez / Hotel Arts), Nandu Jubany (Solc / Majestic Hotel & Spa Barcelona), Victor Torres (Quirat / InterContinental Barcelona), Rodrigo de la Calle (Virens / Almanac Barcelona) o Marc Gascons (Informal / Serras Barcelona).

A l’edició barcelonina, li prendrà el relleu l’edició madrilenya, que se celebrarà del 14 al 24 de setembre en una vintena d’hotels emblemàtics de la capital i que també comptarà amb el suport de la Denominació d’Origen Cava.

Premi al millor maridatge entre un Cava i una ‘Tapa Fusió d’Aliments d’Espanya’

En reconeixement a la labor de la restauració hotelera en la promoció del nostre patrimoni cultural i gastronòmic, la D.O. Cava atorgarà el premi corresponent a una de les categories a concurs. El Premi Maridatge D.O. Cava, per part del Consell Regulador de la D.O. CAVA, premiarà al millor maridatge entre un Cava i una ‘Tapa Fusió Aliments d’Espanya’. La convocatòria està oberta a hotels de tot el país. El dilluns 29 de maig es lliuraran els Premis Especials d’Hotel Tapa Tour i es donaran a conèixer els noms dels dos finalistes que representaran a Barcelona en l’IV Premi Nacional Tapa Aliments d’Espanya, la Final dels quals es disputarà a Madrid a la fi d’enguany.