La Denominació d’Origen Tarragona celebra la pròxima setmana una nova edició de la seva Fira del Vi. Del 9 a l’11 de juny, la plaça Corsini acollirà els vins dels 17 cellers de la DO que participen enguany de la mostra: Biopaumerà, Castell d’Or, Cava Reverté, Cava Vives Ambròs, Celler Magrinyà Calaf, Celler Mas Bella, Celler Mas del Botó, Celler Pallarades, Cellers Blanch, Cellers Unió, De Muller, Estol Verd Celler, Mas d’en Baiget, Molí de Rué, Vinícola de Nulles, Vinya Janine i Vins Suñer.

Els assistents a la fira podran, a més, maridar els vins de la DO Tarragona amb diverses propostes gastronòmiques, tant de restaurants de la ciutat de Tarragona, com d’algunes de les parades del Mercat Central, que també se sumen a la fira: Fruits Secs Cristòbal, Nipo Sushi, Carnisseria Meritxell, Formatges Magda i Albert Ribot. Pel que fa als restaurants, les degustacions gastronòmiques aniran a càrrec d’El Llagut i Quidel Café Vino.

La Fira del Vi DO Tarragona, que compta amb la coorganització de l’Ajuntament de Tarragona i la gestió tècnica de l’empresa de Mercats de Tarragona, estarà oberta al públic en horari de matí i tarda: divendres de 18:00h a 22:30h; dissabte d’11:00h a 15:00h i de 18:00h a 22:30h; i diumenge de 12:00h a 15:00h i de 18:00h a 22:00h.

Activitats prèvies a la fira

Enguany, la Fira del Vi DO Tarragona arrencarà el dimarts 6 amb un tast molt especial: La Música del Vi. Un tast d’accés lliure que, com el seu nom indica, maridarà els vins de la DO Tarragona amb la proposta musical del grup Ellas Music Band. Serà a les 19:30h a les Escales de la Catedral.

Així mateix, dijous 8 de juny, també a les 19:30h, la DO organitza un tast de vins escumosos a la Cooperativa Obrera Tarraconense (carrer de Fortuny, 23), per donar a conèixer les propostes amb bombolles que elaboren alguns dels cellers adscrits a la DO.

Concurs de Vins DO Tarragona

El plat fort de la setmana serà el dimecres 7 de juny, quan tindrà lloc la celebració de l’entrega de premis de la 29a edició del Concurs de Vins DO Tarragona. La gala de lliurament de premis se celebrarà a les 19h al Teatret del Serrallo, amb l’assistència de representants dels cellers, administracions i organismes lligats al món del vi. Cal destacar que els vins guardonats han estat escollits a partir d’un tast celebrat dies enrere -sota la direcció de l’enòloga Montserrat Nadal- i en el que hi van participar sommeliers, enòlegs i prescriptors del món del vi d’arreu de Catalunya.

En total, 22 vins seran guardonats en les 11 categories que conformen el concurs:

Vi Blanc 100% Macabeu, Vi Blanc Aromàtic, Vi Blanc Sec, Vi Blanc de Criança, Vi Brisat, Vi Rosat, Vi Negre, Vi Negre Criança, Vi de Licor Dolç, Vi de Licor Sec, Vi Escumós