L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, organitza una nova edició de la ruta gastronòmica ‘Gastrotour’.

 La iniciativa ha estat presentada per l’alcalde de Salou, Pere Granados; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; i el president de l’AEH Salou, Pep Moreno i se celebrarà des de dimarts, dia 13, fins al dijous, 22 de juny.

Compta amb una trentena de participants, la majoria dels quals oferiran la seva degustació, tot i que també n’hi haurà que hi afegiran un menú degustació; i d’altres que optaran per fer, exclusivament, el menú, que consistirà, com a mínim, en 5 platets i les postres incloses. Dels 30 participants, 3 donaran opció tant a degustació com a menú, mentre que 26 oferiran només degustació i 4 només menú.

 Segons l’alcalde Pere Granados, “el Gastrotour ens ajuda a donar a conèixer l’excel·lent oferta gastronòmica de Salou que és molt potent i competitiva, no només per als nostres residents, sinó també per als visitants”.

Ha afirmat que “els professionals de la restauració i de la gastronomia de Salou estan fent molt bé la seva feina i, des de l’Ajuntament, sempre serem al seu costat”. Així com, també, ha reconegut la gran labor de l’AEH Salou, per donar un bon impuls al sector. Finalment, ha posat en valor el paper desestacionalitzador que té el fet gastronòmic en un municipi “turístic tan important com Salou“.

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “el Gastrotour és una proposta promocional, més que comercial, per donar a conèixer la gastronomia de Salou”. Així mateix, ha puntualitzat que “és una ruta gastronómica, amb una molt bona acollida des del primer dia, i amb propostes de molta qualitat”.

Per la seva banda, el president de l’AEH Salou, Pep Moreno, ha explicat que “Gastrotour no més només una mostra de la història gastronómica de Salou, sinó de la reinvenció de la què ha estat objecte la ciutat, a nivell gastronòmic”. Amb aquesta iniciativa, “Salou busca l’excel·lència i la qualitat, i s’ha intentat mantenir el preu”, ha dit. Ha defensat “la gastronomia sostenible i de qualitat durant tot l’any, cercant un valor d’experiència, i no tan sols el fet de menjar”. El preu de la degustació, amb beguda, serà de 5 euros i es podrá escollir un tipus de beguda, a gust del consumidor, entre refresc, aigua, copa de vi o cervesa.
Pel que fa l’horari, el mínim que han de garantir el establiments es el següent: 12.00h a 13.30h i de 19.00h a 21.00h . No obstant, alguns restaurants  han demanat ampliar-lo. A continuació podeu consultar la proposta dels diferenrs restauradors participants.

GASTRO_2023 (1)