El Castell de Vilafortuny ha acollit una nova edició del lliurament de premis als guanyadors de la VIII edició dels Premis Acadèmia de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona. Un esdeveniment que va comptar amb una àmplia representació del món de la restauració de les comarques tarragonines i que es va iniciar amb un parlament de la Presidenta d’aquesta entitat, Ana Vilallonga qui va voler agrair a tots els presents la seva aportació al món gastronòmic de les comarques tarragonines “tot mantenint un nivell de dedicació i de qualitat que se supera any rera any“. Cal recordar que aquesta entitat es va constituir l’any 2004 amb el nom d’Associació Cultural i Gastronòmica amb l’objectiu de potenciar “la ja excel·lent gastronomia tarragonina“.

De fet, els objectiu fonamentals de l’associació passa per: la recerca, el coneiement, la promoció i la difusió de la cultura gastronòmica, la cuina i la restauració en aquest àmbit territorial. Vilallonga va posar especial émfasi en destacar que “darrerament l’entitat vol donar el màxim valor als productes procedents de l’agricultura sostenible, als productes i aliments de temporada, a la pesca, als vins del territori i a la recuperació de productes autòctons“.

Els guardons lliurats han estat:

PREMI ESPECIAL ANTON PONT I AMENÓS A LA MILLOR INICIATIVA GASTRONÒMICA :“SABOR SALOU” organitzat per l’Ajuntament de Salou, el Patronat Turisme i l’Associació d’Hosteleria de Tarragona. va recollir el premi, l’Alcalde d’aquesta població, Pere Granados.

PREMI AL MILLOR PRODUCTE DE LA TERRA: Les Patates de Prades que compten amb IGP (Indicació geogràfica protegida) – Cooperativa de Prades

PREMI AL MILLOR PRODUCTE DEL MAR: LES GALERES DE LA COSTA DAURADA – Confraria de PESCADORS De CAMBRILS. Va recollir el premi el seu president Siscu Gil.

PREMI AL MILLOR RESTAURANT: Restaurant HOSTAL COLOMÍ de Santa Coloma de Queralt

PREMI AL MILLOR CELLER: CELLER ESTONES, Vins de Mas Sersal (DO MONTSANT).

RECONEIXEMENT A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: Empresa de tonyines BALFEGÓ de l´Ametlla de mar, enreconeixement a la excel·lent trajectòria professiona.

MENCIONS ESPECIALS:

– L’enòloga, nascuda a Cambrils, Anna Rovira del Celler Capçanes, tercera millor enòloga del món i la millor d’Espanya.

– Els germans Busquets del celler Cingles Blaus Mas de les Moreres de Cornudella de Montsant.

– Secció de gastronomia del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Va recollir el premi el seu responsable, Ramon Margalef.

Diego Campos pel 40è aniversari de l’obertura del Restaurant cambrilenc Rincón de Diego, que compta des de fa anys amb una Estrella Michelin.