Ricard Sebastià, del Celler Josep Foraster de Montblanc, ha estat reelegit President del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà. Els membres d’aquest ens renovat han explicat que “l’elecció de nous membres que enfortiran el compromís amb l’excel·lència i la preservació de la tradició vitivinícola a la comarca. Aquests nomenaments són una fita significativa per a la nostra denominació i reforcen el nostre objectiu de continuar essent líders en la producció de vins d’alta qualitat“.

A més -segueixen- cal destacar la joventut de la nova junta que transmet aquest esperit de engrescador i noves generacions”. Els nous membres del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà són: Santiago Albaigés, Ramon Ribas, Ciriac Carbó, Jordi Amell i Albert Rovira. “Cadascuna d’aquestes persones aporta una vasta experiència i coneixement al sector vitivinícola, així com un compromís sòlid amb la promoció i protecció de la Denominació d’Origen Conca de Barberà. Estem segurs que la seva participació activa al Consell Regulador contribuirà al creixement i desenvolupament continu de la nostra denominació. Sebastià ha demostrat bon lideratge i una gran dedicació durant el mandat anterior, i la seva reelecció reflecteix la confiança i el suport de la comunitat vitivinícola de Conca de Barberà“, comenten.

Ricard Sebastià Foraster, propietari del Celler Josep Foraster. Va cursar estudis d’enologia i viticultura a l’escola d’Espiells i a la URV. També es sommelier per la URV. Sebastià creu “que la DO Conca de Barberà s’ha consolidat assolint un molt bon nivell amb els seus vins, destacant les varietats històriques, com el trepat – buc insígnia de la DO -, la parellada o el macabeu“. Però, segueix assenyalant que “’ha de fer sense renunciar a varietats que es van incorporar a la DO fa dècades i que s’han adaptat molt bé. Continuarem posant en valor el terroir de la Conca, que ens permet elaborar vins frescos i amb graus alcohòlics moderats, que s’adapten als canvis climàtics i a la gastronomia Mediterrània”.

Sota la direcció del president Sebastià i amb la incorporació dels nous membres, el Consell Regulador continuarà treballant per promoure els vins de la Denominació d’Origen Conca de Barberà. El nostre objectiu és mantenir els alts estàndards de qualitat i preservar la identitat única dels nostres vins, alhora que busquem noves oportunitats per al creixement i la projecció internacional de la denominació“, expliquen fonts de la DO.

CONFIGURACIÓ NOVA JUNTA

President Ricard Sebastià Foraster
Vocals sector vitícola
Oriol Canela, Ricard Sebastià, Xavier Cepero, Santiago Albaigés, Ramon Ribas, Bernat Andreu (Celler Carles Andreu) Mariona Rendé (Rendé Masdéu)
Vocals sector vinícola
Ciriac Carbó (Cellers Domenys), Jordi Amell (Agrícola de la Conca), Albert Rovira (Viver Vitivinícola),
Vocals técnics: Iolanda Trilla (DAAC), Xoán Elorduy (INCAVI)