El Consell Regulador de la DOQ Priorat sol·licita la retirada de la demanda interposada contra “els activistes que van actuar en defensa del riu Siurana”

El Consell Regulador de la DOQ Priorat ha fet pública aquesta tarda una nota de premsa en la que sol·licita que “es retiri, sense càrrecs, la demanda interposada contra els activistes que van actuar en defensa del riu Siurana i que a partir de demà hauran de fer front al procés judicial per haver aturat, de forma reivindicativa i puntualment, el transvasament cap a la conca hidrogràfica de la riera de Riudecanyes“.

Des del Consell Regulador de la DOQ Priorat es sol·licita “un millor aprofitament dels recursos hídrics de la conca del riu Siurana per donar resposta, entre d’altres, a les necessitats creixents en el subministrament d’aigua per garantir el futur del sector vitivinícola, després dels efectes que està provocant la crisi climàtica actual“, continua la citada nota de premsa.

Una comunicació que finalitza tot explicant que “des del Consell Regulador de la DOQ Priorat es treballarà per aconseguir la materialització de les infraestructures que siguin necessàries per pal·liar la manca de recursos hídrics, que permetin assegurar la pervivència de l’activitat residencial, agrària i productiva de productes agroalimentaris a la comarca del Priorat“.

Una petició demanada també pel sindicat Unió de Pagesos

Unió de Pagesos també ha demanat “la retirada de la causa contra els activistes en defensa del riu Siurana davant el procés judicial que s’inicia el 30 de juny per haver bloquejat puntualment el transvasament cap a la conca hidrogràfica de la riera de Riudecanyes com a acció reivindicativa“. El sindicat se solidaritza amb els activistes “entenent que la multa que demana la Fiscalia és desproporcionada i coercitiva respecte un moviment de protesta“.

El sindicat afirma que “no comparteix el cent per cent les demandes dels activistes, però sí que demana avançar cap un millor aprofitament dels recursos hídrics“. En aquest sentit, Unió de Pagesos ha reclamat un pla integral a la conca del riu Siurana, per abordar totes les necessitats de manera sostenible davant les conseqüències de la crisi climàtica al territori.

Unió de Pagesos recentment ha aconseguit el compromís polític per impulsar la construcció de les infraestructures necessàries que permetin la reutilització de les aigües de la depuradora de Reus i que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. També ha acordat que realitzi amb immediatesa les obres d’emergència per resoldre l’abastiment d’aigua a la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes davant de l’alarmant sequera actual, que pot portar a la  desaparició d’una part molt important del sector agrari. “El sindicat sempre ha defensat esmerçar els esforços necessaris per garantir el reg als cultius del Baix Camp i Tarragonès. Així mateix, el sindicat demana que no es desabastaeixi els municipis del Priorat i que es garanteixi el reg a la pagesia de la mateixa comarca, tal com es va comprometre a dur a terme el Departament“, comenten.