• Concebut originàriament com un vi per a ser compartit amb els més propers a la família Juvé, ha traspassat fronteres i “ha conquerit un gran número de paladars, posicionant- se com el referent de l’escumós mediterrani a l’imaginari col·lectiu“.

• El “Reserva de Familia” atresora en forma líquida tots els pilars de la filosofia de Juvé & Camps durant més de cent anys: cultiu ecològic i regeneratiu, elaboració integral, mestratge en l’assemblatge, llarga criança i precursor del brut nature.

Juvé & Camps Reserva de la Familia és l’elaborat icònic d’aquesta casa centenària amb tradició elaboradora des del 1921. Concebut inicialment per al consum exclusiu de la família Juvé i les seves amistats, ha aconseguit posicionar-se com una de les etiquetes més emblemàtiques i reconegudes a nivell mundial. 
Enguany, 2023, la seva referència més aclamada arriba a la verema número 50, ja que les primeres ampolles que van sortir a la venda l’any 1976 varen realitzar una pionera llarga criança de 3 anys. Per tant, seran la paciència i la calma les que ens permetran gaudir-la en uns anys.

Més de 100 anys elaborant Grans Reserves
Un escumós que uneix tradició, innovació i l’expressió des de la seva sortida al mercat, aquest gran reserva ha sigut pioner de l’estil brut nature al nostre país, poc o gens habitual en aquella època, i manté la seva vocació de llarga guarda que marca l’estil de Juvé & Camps, a més de mostrar el mestratge de l’assemblatge que caracteritza la casa. “Tenim una estima especial al Reserva de la Familia perquè està molt vinculat als nostres moments més íntims, a les experiències compartides, i per això és un orgull que formi part d’aquells instants especials per a tanta gent al voltant del món”, comenta el president de Juvé & Camps, Joan Juvé Santacana.

“Tinc records entranyables lligats a una ampolla compartida del Reserva de la Familia que, per a mi, representa tot el que hem sigut al llarg d’aquests més de cent anys de tradició vitícola i del que som ara en termes d’innovació al camp i al celler”, explica la quarta generació de la família i CEO de Juvé & Camps, Meritxell Juvé.

Avui, el Reserva de la Familia Gran Reserva, a més de comptar amb l’estima i l’aval del públic que el destapa diàriament a les seves taules i trobades, celebra el reconeixement per part de prescriptors de prestigi, tan nacional com, cada cop més, internacional, posicionant-lo a l’elit dels escumosos i, al celler, com a referent mundial del brut nature des que es varen introduir al mercat les primeres ampolles, ara fa gairebé cinc dècades.

Elaborat amb les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada procedent de les vinyes en propietat a Espiells, Can Massana i La Cuscona, cultivades en ecològic i amb pràctiques de viticultura regenerativa, un dels pilars de Juvé & Camps pel que fa al treball al camp. És un escumós amb una marcada identitat penedesenca i essència mediterrània al que no se li afegeix sucre després del desgorjat, pel que conserva una expressivitat que reflecteix l’ADN i el caràcter del terrer.

El seu cupatge combina al voltant de setanta vins base diferents de màxima qualitat i la seva criança s’estén més enllà dels 36 mesos sobre lies per aconseguir aquest equilibri calidoscòpic que sedueix a qui el tasta des de fa quasi mig segle. Juvé & Camps Reserva de la Familia és un escumós versàtil i altament culinari, disposat a elevar qualsevol ocasió, ja sigui com a aperitiu o com a company perfecte per a enaltir cada àpat o moment.

Juvé & Camps, líder en cava Gran Reserva ecològic
Juvé & Camps compta amb una tradició familiar vitícola consolidada des del 1796 i un llegat en l’elaboració de vins escumosos des del 1921 a la comarca del Penedès. Actualment, amb Meritxell Juvé, quarta generació, al capdavant, aquesta casa centenària continua la seva trajectòria mantenint les seves

Més de 100 anys elaborant Grans Reserves
arrels i amb una visió innovadora i pionera que marca la seva filosofia de treball. Des de fa més de 15 anys cultiva les seves 271 hectàrees de vinya en ecològic i practica la viticultura regenerativa, protegint el seu ecosistema i la biodiversitat. Tota la verema a la propietat es realitza manualment i, només fa servir el most flor en l’elaboració dels vins. Juvé & Camps és reconeguda pel seu mestratge en l’assemblage, que dona fruit a uns escumosos complexos i equilibrats, amb potencial de millora gràcies a la llarga guarda a l’ampolla, elegants i aliens a modes, sempre arrelats al territori.

La casa, que té con a segell intrínsec l’etil brut nature i les llargues criances en ampolla des de fa més de cinc dècades, és un dels 13 cellers de la denominació (dels 256 cellers de la DO) que compta amb el segell d’Elaborador Integral, una aposta que va fer des dels seus orígens, garantint així que tota l’elaboració es dugi a terme a la propietat, de la vinya a l’ampolla, controlant la qualitat i l’excel·lència en cada part del procés.