Gratallops és el municipi de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que compta amb més cellers i hem pensat que la millor manera de col·laborar i afrontar reptes -que ens sorgeixen a tots de forma individual i que molts compartim- és fer-ho conjuntament. És per aquest motiu que els cellers de Gratallops ens hem ajuntat i hem creat l’Associació de Cellers de Gratallops“, expliquen fonts d’aquesta nova entitat.

Aquesta associació, integrada per 26 cellers i que es va crear a principis de setembre, té com a finalitat la “promoció de la vida de Gratallops i la defensa conjunta dels associats davant diverses problemàtiques vinculades amb el desenvolupament de la nostra activitat“.

Segons els estatuts de l’entitat, les finalitats amb què es crea l’ACG són les següents:

• Unir en associació a tots els cellers de Gratallops per treballar conjuntament en tots els temes que puguin afectar la nostra activitat diària i els nostres interessos comuns.
• Millorar l’apropament dels cellers al poble i ajuntament i fomentar la nostra visualització als vilatans i visitants.
• Fer divulgació de la cultura de la vinya i del vi del poble de Gratallops i de la DOQ Priorat en general.

La citada Associació ha nomenat també la seva primera junta que estarà formada per: Gemma Morató, com a Presidenta, Xell Pallejà com a secretrària, Jaume Balaguer i Marc Ripoll com a vocals i, Jordi Ustrell com a tresorer.

Des de l’ACG expliquen que també volen treballar conjuntament “per posar en comú la mirada que tenim de creixement i avançar millor en el nostre sector, per la qual cosa treballarem per a donar a conèixer i promocionar el territori, els paratges i els cellers de Gratallops i els seus vins, impulsarem i vetllarem per un enoturisme de qualitat, planificarem tastos, esdeveniments, formacions i altres activitats relacionades amb el nostre sector“.

Un un altre ordre de coses, aquesta nova entitat ha de servir tabé per “abordarem diferents temes d’interès i cercar solucions a les dificultats i problemes que tenim i als que sorgiran creant comissions de treball per trobar les solucions més adients a cada tema a resoldre i comptant amb la participació activa dels altres socis que hi vulguin intervenir“, concluen les citades fonts.