Amb pràctiques respectuoses amb el medi ambient, Cérvoles aconsegueix que els seus vins siguin un fidel reflex de la distintiva expressió de les petites parcel·les de vinya d’aquesta finca de muntanya, localitzada en un entorn natural únic. 
Aquest projecte de viticultura pioner compleix aquest 2023 el seu vint-i-cinquè aniversari

Cérvoles, el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya, presenta Cérvoles Negre 2020, un vi elaborat a partir de vinyes altes situades a la comarca Les Garrigues, a la província de Lleida, dins de la Denominació d’Origen Costers del Segre. El celler, que pertany des dels seus inicis a la prestigiosa associació Grandes Pagos de España, celebra ara 25 anys d’història elaborant vins de finca d’alta qualitat que expressen la singularitat de la viticultura de muntanya, a més de 700 metres d’altura.

Gràcies a les pràctiques respectuoses amb el medi ambient, Cérvoles aconsegueix que els seus vins siguin un fidel reflex de la distintiva expressió de les petites parcel·les de vinya d’aquesta finca de muntanya, localitzada en un entorn natural únic“, expliquen fonts del citat celler. La finca de Les Garrigues està ubicada en una zona de complexa orografia situada a la subzona més meridional de la 
DO Costers del Segre, a la que s’hi succeeixen nombrosos pujols i tàlvegs que s’hi van elevant fins a la Serra de La Llena, frontera natural amb el Priorat i la Conca de Barberà.

Cérvoles Negre està elaborat amb varietats ull de llebre, garnatxa, syrah i cabernet Sauvignon, procedents de vinyes ubicats en diverses parcel·les a diferents altures i orientacions (La Gravera, Txell i Shorts Vells). Les vinyes, de secà i amb rendiments mitjans de 3.500 kg/h, se situen en una zona amb sòls franc-llimosos i franc-argilosos, i mostren diferents nivells de graves.

La vinificació es realitza de forma tradicional: “es treballa molt suaument amb les pells, evitant la tanicitat excessiva i cercant sempre la preservació de la fruita i la singularitat dels seus aromes“, comenten. L’ull de llebre i la garnatxa maceren durant 20 dies; les varietats cabernet sauvignon i merlot ho fan per 25 dies. Després, la criança es duu a terme durant 10 mesos en bótes de roure francès de 225 i 500 litres. “El resultat és un vi negre potent però fresc, rodó, amable, ampli i sedós, amb notes fruitals i balsàmiques“, expliquen.

Cérvoles Celler, més de 25 anys d’història
Amb 25 anys d’experiència, Cérvoles continua la seva evolució en el coneixement del potencial que comporten les seves 55 hectàrees de vinya entre 660 i 750 metres d’altitud. Terres on el vent bufa constantment. De dia, ponent -de caràcter continental- i a la tarda i vespre la marinada – brisa marina mediterrània- que refresquen els sòls i contribueixen a la tradicional qualitat dels vins de La Pobla de Cérvoles.

Són vinyes de secà de baixa producció, orgànics i tractats amb molta cura que lluiten i evolucionen, any rere any, des de la potència dels seus cabernets i merlots cap al món intens i fi de les varietats mediterrànies com la garnatxa, la carinyena, la syrah, la macabeu i la recuperada trobat, una esperança de futur. Gràcies a les pràctiques respectuoses amb el medi ambient durant 25 anys, per la seva excepcionalitat i per la seva vocació d’elaborar vins de finca d’alta qualitat, Cérvoles Celler pertany, des dels seus inicis, a la reconeguda associació Grandes Pagos de España. Colors Blanc, “Colors Negre, Garnatxa, Cérvoles Blanc, Cérvoles, Negre i Cérvoles Estrats expressen la singularitat de la viticultura de muntanya del celler, practicada a més de 700 metres d’altura“, conclouen.