La regidora de Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, ha visitat avui dilluns la fira del vi de París, Wine Paris & Vinexpo, juntament amb una delegació de la Cambra de Comerç de Reus -encapçalada pel seu Vicepresident, Àngel Torija- amb l’objectiu de valorar la presència de la ciutat de Reus a l’edició de l’any 2025. ‘Des de l’Agència Reus Promoció estem estudiant la presència a les principals mostres de producte que es fan a l’Estat i a Europa amb un clar objectiu: internacionalitzar el Vermut de Reus com a beguda referent de la nostra ciutat i despertar, a través d’aquesta beguda, l’interès per visitar i descobrir Reus’, ha explicat la regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó.

L’Agència Reus Promoció valorarà la seva presència en aquesta mostra, juntament amb la Cambra de Comerç de Reus, amb un model similar amb què està present a la fira Fenavin, que se celebra a Ciudad Real cada dos anys. La presència a aquesta fira es considera una oportunitat estratègica per atreure el turista francès tradicionalment molt fidel a la destinació de la Costa Daurada, per gaudir de les seves vacances. En aquest sentit, l’any 2023 aquesta mostra va congregar 3.347 expositors de 42 països productors, 36.334 visitants, el 60% de França i la resta provinents de 149 països diferents i més de 500 periodistes.

La Fira se celebra del 12 al 14 de febrer a Paris Expo, Porte de Versailles, en la que París reivindica ser la capital mundial del vi, en termes d’imatge, mercat local i tendències. És una trobada internacional dels vins i un esdeveniment únic que reuneix tots els professionals del sector a Paris.

La presència a la Fira “ha de permetre, de manera atractiva, mostrar la riquesa patrimonial de la ciutat, l’arquitectura modernista i Gaudí, la seva destacada oferta enogastronòmica, la cultura, i els productes de proximitat amb una especial rellevància per al vermut, per posicionar Reus com a capital del Vermut tant en l’àmbit nacional com l’internacional, acompanyat com sempre de l’oli DOP Siurana i de l’avellana DOP Reus“, expliquen fonts de Reus Promoció.

A la trobada hi ha participat també Marta Vaquer del Celler Casa Mariol de Batea i Jaume Giral del Celler Ronadelles de Cornudella del Montsant.