El celler del Montsant presenta vuit anyades mítiques del seu vi més icònic en un tast vertical “sense precedents“. Quatre prescriptors de renom internacional han escollit els vuit vins que es tastaran el 18 de març al Jardí Botànic de Barcelona

Després de dues dècades de conreu de la vinya de Garnatxa Peluda més emblemàtica de Catalunya, els professionals del sector assistiran a un tast sense precedents de les millors vuit anyades d’aquest vi“, explica Joan Ignasi Domènech propietari del celler i ànima d’aquest projecte. La vinya La Font del Teixar ha donat nom al Teixar fins a convertir-lo en el primer Vi de Finca Qualificada de la DO Montsant.

En un tast previ de totes les anyades del vi, quatre prescriptors mundialment reconeguts, han escollit les millors vuit collites embotellades: Ferran Centelles (elBulli Foundation), Pedro Ballesteros MW, Sarah Jane Evans MW i Beth Willard (Decanter) han triat els vins perquè, en un dels tasts verticals més històrics fets a casa nostra, els professisonals puguin gaudir d’una experiència única.

El pròxim 18 de març, els sommeliers Ferran Centelles i Pedro Ballesteros MW conduiran el tast d’un dels vins amb més història i solera del país, el Teixar. Un viatge en el temps, únic i irrepetible, per explorar l’evolució d’aquests vint anys del vi botànic català per excel·lència, en les diverses condicions meteorològiques i de vinificació. “La trobada, com no podia ser d’una altra manera, serà al Jardí Botànic de Barcelona“, explica Domènech.

Actes commemoratius del 20è aniversari durant el 2024

Vinyes Domènech ha programat diferents tastos verticals arreu de Catalunya, principalment a les vinoteques que han acompanyat el projecte durant tota la seva trajectòria i han contribuït a donar conèixer el seu vi més emblemàtic, el Teixar: Vila Viniteca, Colmado Quilez Lafuente, Celler Gelida, Vins i licors Grau, Casa Bardella, Celler Florida,  Cal Feru, Diví, Divins, Idilyca, Vins&co, Wine&copas, Figueres, Casa Evaristo, Refilat, La Vinicola, Cristina Guillen, Vins Noe,  Wine Palace i Vins i licors Cosme. A més de la participació en diferents accions en els millors restaurants tant nacionals com internacionals.

La Cloenda de l’aniversari se celebrarà al celler ubicat al peu de tastant el Teixar de la nova anyada 2024, durant la segona quinzena del mes d’octubre.