La Fira del Vi de Falset obre les portes al públic aquest divendres 3 de maig. Fins al diumenge, la comarca del Priorat serà l’epicentre del vi, amb una fira que reunirà una setantena de cellers i que oferirà un ampli programa de tastos i activitats lligades al món del vi. Dins d’aquest programa, la Denominació d’Origen Montsant organitzarà tres tastos a l’Espai Winelover.

El primer dels tastos serà dissabte 4 a les 16:00h. Un tast que serà conduït per la sommelier i creadora de contingut, Marta Clot (@viicompanyia_ i @lamartaclot), i on es viatjarà per la DO Montsant a través de 3 vins que expressaran la diversitat d’aromes i sabors que es poden trobar al seu territori. El mateix dissabte, a les 18:30h, tindrà lloc el segon dels tastos, un tast de zonificació, que portarà els participants a fer un recorregut per les diferents zones de la DO Montsant, així com a conèixer la diversitat de sòls i les garnatxes i carinyenes dels diferents territoris.

El diumenge 5 a les 12:15h tindrà lloc el tercer dels tastos, el popular Qui l’encerta l’endevina, un tast de caràcter més lúdic on dos enòlegs, i la resta de participants del tast, concursen per endevinar el màxim nombre de característiques de cada un dels vins (varietats, anyades, zones…) que tastaran a cegues.

Incentivar la venda de vins

Un dels principals reptes d’aquesta 29a edició serà continuar potenciant la venda directa de vi per part dels cellers. La Fira instal·larà per segon any consecutiu un punt de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra sigui més fàcil i còmoda. Aquest magatzem estarà situat a prop de la mostra, i farà de punt de recollida i càrrega dels vins comprats.

En aquesta mateixa línia, des de la DO Montsant es desplegarà tota una sèrie d’accions que serviran per bonificar la compra de vins Montsant. Així, enguany, tothom que compri una ampolla de vi d’alguns dels cellers de la DO Montsant que participen en la fira tindrà premi. Només caldrà demanar el cartonet per participar-hi, o bé a l’estand de la DO o bé a qualsevol dels seus cellers. Els premis aniran des de posagots per la compra d’una ampolla, fins a una copa Montsant i una tote bag per la compra de 6, passant per obridors o airejadors amb segell Montsant.

A més, la compra de cada ampolla de vi donarà dret a un número per participar en el sorteig d’un cap de setmana enoturístic i molts altres premis per visitar cellers de la DO Montsant. Per a obtenir el codi de participació, els compradors de vins Montsant hauran de presentar els seus cartons a l’estand de la DO Montsant, on els responsables de la DO els faran entrega dels codis que els corresponguin (un codi per ampolla comprada). Els participants, només introduint el codi a la pàgina web de la DO Montsant, sabran al moment si han estat guanyadors d’algun dels premis del sorteig.

L’estand de la DO Montsant s’obre al públic

Una altra de les novetats d’enguany pel que fa a la participació de la DO Montsant a la Fira del Vi de Falset és que, en aquesta edició, l’estand s’obre al públic per convertir-se en un espai de divulgació, on conèixer més sobre les diferents zones que conformen la DO Montsant, els seus sòls, les seves varietats més representatives, etc. Tocar, olorar i sentir la DO per tenir-ne un coneixement més profund i entendre millor quina és la seva filosofia, per poder gaudir encara més els seus vins.

Cellers DO Montsant presents a la fira

Els assistents a aquesta 29a edició de la Fira del Vi de Falset podran gaudir dels vins dels 27 cellers de la DO Montsant que hi participen enguany: Acústic Celler, Bell Cros, Celler Anguera Domènech, Celler Cairats, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler Cooperatiu El Molar, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler La Placeta, Celler Masroig, Celler Ronadelles, Celler Vendrell Rived, Cellers Pascona, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Estones Vins, Josep Grau Viticultor, Mas de l’Abundància, Mas de les Vinyes, Orto Vins, Reexir, Terravinyada, Venus La Universal i Vinyes d’en Gabriel.