Se celebrarà el dissabte 18 de maig a la tarda i hi participaran nou cellers amb divuit referències, principalment de la DO Vi de la Terra Alta. Els brisats són vins blancs que els darrers anys han tornat amb molta força, malgrat que es vinifiquen amb una tècnica ancestral. La Mostra se celebrarà en el marc del Cicle Estacions, amb un programa vinícola, gastronòmic i cultural de tres dies

Els vins brisats cada cop tenen més adeptes. Són vins blancs originals, austers i molt gastronòmics, vinificats en contacte amb les pells del mateix raïm, com si fossin negres. I tot i que es tracta d’una tècnica de vinificació ancestral, són vins que els darrers anys han tornat amb molta força; també a la comarca de la Terra Alta. I per mostrar aquesta vitalitat, el dissabte 18 de maig a la tarda, l’Ajuntament de Bot reivindicarà la tradició vinícola local amb una Mostra de Vins Brisats que donarà ‘veu’ a cellers de proximitat —provinents principalment de la Terra Alta, però no només— que treballen aquests tipus d’elaboracions.

Entre les 18:00 h a 21.00 h, el carrer Nou de Bot s’omplirà d’estands amb nou cellers i divuit referències, que es podran degustar in situ. Hi participaran els cellers terraltins del c eller Sant Josep Vins (Bot), el Celler de Cal Menescal (Bot), la Finca La Despeinada (Bot), el Celler Bàrbara Forés (Gandesa), Les Vinyes  del Convent (Horta de Sant Joan), el Celler Arrelats (Gandesa) i del Celler Alimara (Batea). També hi seran presents les Vinyes del Tiet Pere (Vilabella) i el Celler Sanromà (Vila-rodona), tots dos de la comarca de l’Alt Camp.

Tastos en molins i cellers
La Mostra de Vins Brisats se celebrarà en el marc del Cicle Estacions – Primavera, amb un programa vinícola, gastronòmic i cultural que del 17 al 20 de maig, portarà teatre, música, degustacions culinàries i tastos de vins i activitats a la natura en aquest municipi de la Terra Alta. Com a complement a la Mostra, el Cicle també inclou visites i tastos comentats de vins i olis en molins i cellers del poble, els matins de dissabte, diumenge i dilluns.

El detall de les activitats es pot consultar al web www.turismebot.cat. El Cicle Estacions, que se celebrarà quatre cops a l’any —un per cada estació—, amb una programació pluridisciplinària. Es tracta d’un projecte de la regidoria de promoció turística de l’Ajuntament de Bot, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Marca Turística Terres de l’Ebre i el Consell Comarcal de la Terra Alta, i compta amb la col·laboració de productors locals i de les empreses turístiques del municipi.