L’anyada 2024 del Vi Novell del Celler Masroig, aquest emblemàtic vi del citat celler està a punt ja per a la celebració de la seva festa, que enguany serà el pròxim 9 de novembre, una celebració que s’ha convertit ja en una trobada imprescindible dins l’agenda d’actes, no només del celler i la comarca del Priorat, sinó del sector del vi.

La imatge del Vi Novell 2024 és el resultat del concurs que el celler organitza per trobar la imatge del seu vi, i que enguany ha guanyat Anaïs Pont, dissenyadora gràfica i directora creativa, “amb una proposta directa, festiva i irreverent, una imatge que encaixa amb la perfecció amb l’esperit del Vi Novell, un vi que celebra la primera collita i que reivindica els conceptes de festa i tradició que envolten l’arribada del primer vi de l’any”, expliquen fonts del citat celler de la DO Montsant.

Vi Novell 2024

Elaborat amb un cupatge de garnatxa i carinyena, el Vi Novell 2024 “és un vi més que jove, un vi de temporada, fresc, afruitat i molt expressiu. Per això, aquesta anyada presenta novetats pel que fa al tap, substituint el tradicional tap de suro per un tap de rosca que garanteix una millor conservació i el fa més pràctic a l’hora de consumir-lo en qualsevol ocasió o context.

Amb un intens i brillant color robí, el Vi Novell 2024 presenta aromes a fruita vermella, principalment cirera i maduixa, que es complementen amb notes làctiques. Un cop en boca, és un vi fresc i suau, amb notes a llaminadures, vellutat i un postgust llarg. Estem davant d’un vi que pot acompanyar qualsevol àpat, però que, sobretot, marida a la perfecció amb l’embotit i amb els productes de temporada tardorenca, com ara els bolets o la carabassa.

 

Torna la festa del Vi Novell

 La Festa del Vi Novell del Celler Masroig tindrà lloc dissabte 9 de novembre, com sempre, a les portes del celler. Una de les principals novetats d’aquesta edició passa pel cartell, que creix amb un programa musical doble: Joan Rovira (19:00h) i Sexenni (22:00h). L’acte central de la festa serà el tradicional espinjolament de la bota que, com cada any, serà a partir de les 21:00h, tot just després del pregó per part dels padrins d’aquesta edició, que enguany seran els dos artistes que conformen el cartell.

L’altra novetat d’aquesta edició és la possibilitat d’arribar a la festa en bus des de Tarragona i Reus. Des del Celler Masroig, volen potenciar la celebració de la festa de manera segura, garantint que tothom pugui gaudir-ne de la millor manera possible.

El que no canvia és la possibilitat de tastar la nova anyada del Vi Novell al llarg de tota la nit, així com el nou oli del raig, perquè els assistents puguin degustar també l’oli de la nova collita. I tot amb una oferta gastronòmica amb propostes salades i dolces, i una agenda d’activitats per als més petits que arrencarà a partir de les 18:00h.

Sobre el Vi Novell

El Vi Novell no és només vi, és una manera de donar la benvinguda a la nova collita i de celebrar el final de la verema. Un homenatge a la cultura i la tradició. L’espinjolament de la bota es porta a terme des de fa generacions, coincidint al calendari amb la celebració de Sant Martí. El Vi Novell és el primer vi de la temporada. Un cupatge amb garnatxa i carinyena, molt fresc i afruitat, que convida a beure’l de manera informal i sense complexos. Un vi que pot acompanyar tota mena d’àpats, i que marida molt bé amb embotit, però també amb productes típics de la tardor, com ara els bolets o la carabassa.

La tradicional Festa del Vi Novell del Celler Masroig, pioner en la recuperació d’aquesta tradició catalana que celebra des de fa 15 anys, ha comptat amb l’apadrinament de diferents figures del món de la cultura i la comunicació, com ara Joan Reig, bateria d’Els Pets; Aina Clotet, actriu; Bibiana Ballbé, presentadora de televisió; o els grups musicals Ginestà i Gertrudis, padrins en la darrera edició.