La històrica i coneguda marca de vermut Yzaguirre obre les portes de les seves noves instal·lacions perquè els amants del vermut puguin gaudir “dels secrets de la seva elaboració amb els cinc sentits“
“El vermut és molt més que una beguda“: és una suma d’aromes i de sabors que es fusionen a través de misterioses combinacions. Per descobrir-les i gaudir de la seva elaboració, Bodegas Yzaguirre presenta ‘Yzaguirre Experience’, una visita exclusiva a les seves noves i modernes instal·lacions ubicades al municipi del Morell, a Tarragona, tot just al costat mateix de l’històric celler.
Es tracta d’una experiència sensorial que permetrà als visitants descobrir la història de la marca, conèixer en detall el procés d’elaboració de cada vermut i culminar amb una degustació final.L’espaiés un edificide recent construcció dissenyat per l’empresa Carbonell Figueras. Una gran estructura d’inspiració gaudiniana amb ventilació natural i materials nobles com la fusta, que reflecteix “el compromís amb l’autenticitat i l’excel·lència de Vermouth Yzaguirre“, comenten fonts de l’empresa.

De fet, està inspirat en els cellers tradicionals, però amb la tecnologia més avançada. L’edifici destaca per la seva façana i pels 5.000 m2 de teula tradicional, amb 3.500 m2 útils d’una planta baixa, i unes espectaculars línies corbes de fusta i il·luminació natural. L’interiorisme i la decoració de la nova nau ha anatde la mà de Carme Salla Solé. En conjunt, “la proposta combina la tradició de les seves elaboracions de més de 140 anys,amb les tècniques de construcció més modernes i segures“.
El centre, tot dedicat al vermut, acull una gran zona de bótes, en les quals les seves diferents varietats maduren pacientment; un espai d’interpretació, en el qual es podrà veure, tocar i escoltar les prop de 80 varietats d’herbes i espècies que completen una fórmula secreta que perdura en el temps; una exclusiva sala de tastos; la zona de degustació; i la botiga de Vermouth Yzaguirre.
El recorregut està dissenyat per endinsar-se en l’univers del vermut amb els cinc sentits. “Volem que els assistents experimentin la riquesa aromàtica, la textura i el sabor de cadascuna de les nostres creacions, entenent el procés artesanal i la història que hi ha darrere de cada ampolla“, explica Carmen Salla, copropietària de Vermouth Yzaguirre.
Per acabar, el visitant podrà degustar cinc Vermouth Yzaguirre emblemàtics de la casa: Vermell Clàssic, Blanc Clàssic, Rosé, Vermell Reserva i Vermell Reserva 130 Aniversari. Una selecció que reflecteix la tradició i la innovació que caracteritzen la marca. Les visites estan pensades per oferir una experiència personalitzada en grup i es podran reservar a través de la web oficial de Bodegas Yzaguirre, a través del correu electrònic reservas@vermutyzaguirre.com o del telèfon 977 270 401.
Amb aquesta iniciativa, la marca vol “consolidar el seu compromís amb la cultura del vermut, oferint als amants d’aquesta beguda l’oportunitat de conèixer la seva història, la seva elaboració i, sobretot, gaudir-la de manera immersiva“.
Bodegas Yzaguirre es va instal·lar en els seus inicis a Reus el 1884 i des d’aleshores ha seguit elaborant els seus productes de manera tradicional, a base de fórmules exclusives, però incorporant innovacions que l’han mantingut a l’avantguarda del sector vinícola. El 2024 van celebrar els seus 140 anys d’història i, ara, s’estrenen en el món de l’enoturisme posant el seu nom en el mapa de la ruta del vermut.
Enguany,Bodegas Yzaguirre s’ha adherit al programa d’Enoturisme de l’Agencia Catalana de Turisme, amb motiu de la distinció de Catalunya com Regió Mundial de la Gastronomia. De fet, l’empresa participarà de les principals accions promocionals per impulsar la nova oferta enoturística de la marca, donat que la direcció comparteix i es suma al conjunt de propostes especialitzades del territori català,que compta amb una llarga tradició i prestigi de marca per contribuir al coneixement i el gaudi de la cultura enogastronòmica catalana.
Sobre Bodegas Yzaguirre
Des de la seva fundació, el 1884, Bodegas Yzaguirre (empresa ubicada a El Morell, Tarragona) ha elaborat els seus vermuts, sangries i vins de licor seguint els mètodes tradicionals i les fórmules exclusives, que són el secret de la seva aroma i sabor. Alhora, també ha innovat i actualitzat aquells processos que ens parlen de l’alta qualitat dels seus productes. Aquesta aposta per la qualitat li ha permès l’actual expansió comercial en el mercat espanyol i en altres 58 països d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica i Oceania