Continua la crisi interna dins el Consell Regulador de la Denominació Terra Alta. Després del notori desacord que fa setmanes que dura entre el sector format per membres de les diferents cooperatives amb representació dins aquest organisme, de les reunions fallides per acostar posicions i de la crisi provocada per la publicació d’un informe-auditoria sobre la gestió de 2022-2023, avui s’ha produït un nou capítol on tres de les sis cooperatives que ahir haurien firmat un acord per tal de ratificar el President Pere Bové, avui han negat aquesta entesa i s’han desmarcat del citat comunicat ‘oficial’.

En concret, els ens cooperativistes de Corbera d’Ebre, Covidalba, Batea i la Cooperativa Sant Isidre de Caseres acusen en el citat comunicat a Pere Bové d’haver utilitzat noms i logotips sense la seva autorització, que l’únic acord al que haurien arribat feia referència a l’acabament d’una auditoria sobre la gestió de l’any 2023 “per comprobar el bon funcionament de l’entitat” i avui tornen reivindicar la dimissió del President ja que “a la vista d’aquests esdeveniments no es por demorar més pel bon funcionament de la marca col·lectiva“. Els ens representatius d’una part dels viticultors i elaboradors que ara fan públic aquest desacord, suposen “aproximadament el 75% dels viticultors i viticultores de la comarca“, afirmen. A aquest desacord s’hi han sumat també Viticultors Bateans i Celler Batea.

Marc Paladella, (Viticultors bateans) portaveu del sector contrari a l’actual Presidència de la DO Terra Alta.

Reproduïm íntegrament aquest nou comunicat on hi figuren les signatures de les cooperatives que desmenteixen la nota enviada ahir que -a priori-  comptava amb el vist-i-plau, avui doncs parcialment desmentit:

Arran de l’enviament d’una nota de premsa des de la Cooperativa de Gandesa, amb l’ús no autoritzat dels noms i logotips de les nostres cooperatives i facilitant documentació interna de la DO Terra Alta, en data 24 de setembre de 2024, les cooperatives Agrícola Corbera d’Ebre, Covilalba, Viticutors Bateans, Agrícola Sant Isidre i Celler Cooperatiu Sant Miquel manifesten:

  • Les cooperatives sota-signants manifestem el nostre rebuig a la nota enviada des de la Cooperativa de Gandesa, que en cap cas té la ratificació ni autorització de les nostres cooperatives. Per tant, no subscrivim les afirmacions de la nota enviada.
  • L’únic acord que s’ha pres pel conjunt de les cooperatives ha estat el de la finalització de l’auditoria no acabada a la DO Terra Alta per comprovar el bon funcionament de l’entitat, restablir el bon nom del Consell Regulador i seguir avançant en mesures de transparència.
  • El President de la DO Terra Alta, Pere Bové, es va comprometre a dimitir finalitzada l’auditoria de forma immediata, tal i com ell mateix va anunciar en la comissió rectora de la DO del passat 2 d’agost. Considerem que la dimissió, a la vista dels esdeveniments, no es pot demorar pel bon funcionament de la marca col·lectiva.
  • Lamentem i denunciem les formes del President Bové, ja que obvia en les seves convocatòries a algunes cooperatives o bé les ha estat convocant sense temps suficient per garantir l’assistència de forma

Les cooperatives de Gandesa (presidida per Pere Bové), l’Agrícola de Sant Josep de Bot i la Cooperativa de la PObla de Massaluca no han signat el comunicat d’avui.

LES COOPERATIVES SANT JOSEP DE BOT, CORBERA D’EBRE, CASERES, GANDESA, POBLA DE MASSALUCA I VILALBA DELS ARCS RATIFIQUEN PERE BOVÉ I EL PLA DE TRANSPARÈNCIA