millor_sommelier_2019

Audrey Doré, del Celler de Can Roca, ha estat la guanyadora del concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2019”, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers.  Doré repeteix, ja que va ser Millor Sommelier de Catalunya el 2017. La candidata, juntament amb els dos finalistes – Anna Casabona, del Celler de Capçanes, i Tom Colet del Cigró d’Or– participaran en el Concurs Nacional de Sommeliers, en representació de Catalunya, en el qual hi participen la resta de guanyadors regionals, que tindrà lloc del 30 de març al 2 d’abril al Saló Gourmet de Madrid.

Tots els participants del concurs han estat convocats al matí al Fòrum Gastronòmic de Barcelona per enfrontar-se a un examen escrit, seguit d’una prova pràctica de tast a cegues d’idiomes i una prova de comunicació. Amb els resultats, el comitè tècnic ha cridat els 3 candidats a superar un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins i la identificació de 3 productes, la detecció d’errors en una carta de vins, la presa de comanda en una taula, una prova de decantació i una prova de servei de vi.

El concurs vol posar de manifest el valor de la feina dels sommeliers professionals responsables de proporcionar al comensal la millor de les experiències en el restaurant i de controlar i gestionar el seu celler.

Altres premiats

El jurat, encapçalat per la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, ha donat a conèixer el resultat en el marc de la “Nit dels Sommeliers 2019” que enguany s’ha celebrat a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona. Durant el sopar, també s’ha reconegut la tasca de diferents persones d’aquest sector. Els guardonats han estat: Joan Asens- del celler Orto- millor enòleg, Vinyes d’Olivardots- millor celler, l’Equip Sapiens del Vino La Bullipedia, al Millor comunicador, Ampans- a la Millor iniciativa solidària, Ignasi Torralba- director del grup Impitoyables, el grup de tast a cegues més antic d’Espanya- a la Millor Trajectòria i Manel Tirvio Sales al Soci d’Honor. A més, també s’ha reconegut tots els socis que enguany feien 10 anys com a membres de l’Associació.