Avgvstvs Chardonnay Antigues Reserves 2013
Varietats: 100% Chardonnay.
DO Penedès
Producció limitada de 360 ampolles

Es tracta d’una edició especial i limitada dels Cellers Avgvstvs Forvm i del que només se n’han embotellat 360 ampolles. Elaborat amb la varietat chardonnay, el seu raïm va ser collit el 2 de setembre de l’any 2013 “amb una concentració important de sucres i una bona acidesa. Premsat lleugerament en fred per tal d’aconseguir un most flor molt perfumat que, després d’un lleuger desfangat estàtic, passa a fermentar en bótes de roure francès”, expliquen fonts del citat celler.

Pel que fa al seu procés posterior, “un cop acabada la fermentació alcohòlica, es realitza la fermentació malolàctica dins les mateixes bótes. Els següents 4 mesos es deixa reposar el vi dins la bóta amb les seves mares en suspensió mitjançant la tècnica del battonage”, continuen les mateixes fonts. Aquest és un vi que va ser embotellat el 26 de febrer de 2014, i des d’aleshores ha estat reposant a l’ampolla durant més de 6 anys fins que ha sortit al mercat.

L’enòleg ens proposa diversos maridatges

En paraules del seu enòleg, el vi és el “fruit d’anys de perfeccionament de l’elaboració del Chardonnay, on els anys d’envelliment en ampolla el transformen en un vi únic: més complex, elegant i sedós. Perfecte per acompanyar guisats, peixos al forn i foie gras, així com una taula de formatges blaus, de cabra o cremosos, o per gaudir-ne fent una copa”.