Dissabte 16 de novembre, el Celler Masroig (DO Montsant) celebra la 10a Festa del Vi Novell per presentar el primer vi de la temporada. Enguany, la festa arrencarà a les 19h amb l’agermanament amb set cellers de Santa Maria del Camí de Mallorca. Els assistents podran tastar el vi i acompanyar-los amb degustacions gastronòmiques. També se servirà oli de raig a les taules per tastar el sabor de la nova collita. A més, exclusivament durant aquest dia, l’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior al seu cost habitual.

Enguany, el padrí de l’edició, encarregat de fer el pregó tradicional i i d’espinjolar la bóta del Vi Novell 2019, serà el cuiner i presentador de televisió Marc Ribas, conegut pels programes “Cuines” i “Joc de Cartes” de TV3. Tot seguit, hi haurà l’actuació del grup de música Strombers. La banda de Cardona, que va debutar l’any 2003, s’ha convertit en un referent de les festes de Catalunya i la seva música es caracteritza per combinar diferents estils: ska, reggae, cúmbia, rumbes, country o bluegrass, entre d’altres.

 

Pioners en festa i tradició

El Celler Masroig ha estat pioner en la recuperació de la  Festa del Vi Novell. Amb la celebració del 10è aniversari i la creació d’un club de socis, el passat mes de juliol, el celler aposta per seguir potenciant l’enoturisme de la zona del Priorat.

La tradició d’espinjolar la bóta del vi novell es realitza des de fa generacions, coincidint amb la celebració de la matança del porc, una altra festa i tradició que compartia calendari amb Sant Martí. El Vi Novell no només és vi, és una manera d’estrenar i celebrar una nova collita, a més de donar per finalitzada la verema.