guiadevinscatalunya_vinassos_agenda

Dilluns 4 de novembre es presenta la nova edició de La Guia de vins de Catalunya. L’acte es portarà a terme a la Sala Àgora de l’Hotel World Trade Center de Barcelona i comptarà amb la presència de més de 100 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes, amb un rècord de participació.

Cada any, la Guia selecciona els millors vins catalans en un tast a cegues i els puntua. Enguany, en aquesta 12a edició, s’ha comptat amb la participació de 1474 vins que han estat tastats a cegues.

La Guia, a càrrec dels autors Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, és una eina molt útil per valorar l’evolució del sector vitivinícola català, que des de 2008 s’ha reestructurat i continua en transformació.  Jordi Alcover ha assenyalat en declaracions a Vinassos, que si bé el panorama està canviant, encara queda molt feina a fer per recuperar les varietats tradicionals catalanes i per donar a conèixer el món del vi català a més gent, que el puguin apreciar amb paràmetres objectius. També ha anunciat que de cara a la propera edició de la Guia hi haurà novetats importants.