Durant els darrers dies s’ha originat una onada solidària per part de tot el sector vitivinícola en suport a la família propietària del celler Rendé Masdéu que ha vist com la riuada del 22 d’octubre destrossava la feina que han estat fent durant els darrers 25 anys. La Conca de Barberà va ser una de les comarques tarragonines que més va patir els efectes de la llavantada, amb el desbordament del riu Francolí. La força de l’aigua va destrossar, literalment, el celler Rendé Masdéu. L’aigua s’ho va emportar tot: el celler, les botes, les ampolles de vi i, en definitiva, el negoci sencer. L’edifici, que ha desaparegut, tenia 600 metres quadrats i també albergava un restaurant.

Les accions solidàries que s’estan posant en marxa durant els darrers dies  tenen com a objectiu animar i impulsar el celler Rendé Masdéu a continuar treballant en el que més els agrada: fer vins. Per exemple, s’ha impulsat una venda solidària de les ampolles recuperades després dels aiguats, entre les restes del celler, i amb elles s’està fent una sèrie que anirà amb estoig i que ja s’està venent a 200 euros cada unitat, iniciativa d’un dels veïns de l’Espluga, Salvador Minguella.

A més, aquest cap de setmana, 1, 2 i 3 de novembre hi ha prevista una venda solidària del vi Trepat d’en Jordiet 2017 que s’ha recuperat, a 15 euros l’ampolla. L’acte es farà des de les 11 del matí fins a les 3 de la tarda durant aquests dies, a l’anomenada zona zero, on estava ubicat el celler Rendé Masdéu.

A banda de les iniciatives veïnals, la DO Conca de Barberà està treballant per organitzar diferents accions solidàries en suport al Celler Rendé Masdéu. El seu president, Bernat Andreu, ha explicat a Vinassos 3 accions concretes que ja s’han posat en marxa i que estan tenint una gran acceptació:  “s’ha habilitat un número de compte solidari conjuntament amb l’Associació Festa del Trepat per poder fer una col·lecta perquè des del celler puguin començar de nou, perquè ara mateix han de començar des de zero”.

També s’ha creat una etiqueta solidària que podran fer servir tots aquells cellers de Catalunya que ho desitgin. Aquesta etiqueta es podrà afegir a les ampolles dels elaboradors i indicarà que cada ampolla implica un donatiu de 1 euro per part del celler col·laborador.

Vi solidai #alvostrecostat

A més, s’elaborarà un vi solidari  amb el nom #alvostrecostat. Els cellers de la Conca de Barberà faran una edició especial d’un cupatge solidari amb aquesta etiqueta exclusiva. Aquest vi es preveu posar a la venda a finals de novembre i es podrà comprar a les botigues especialitzades, restaurants i botigues online. El preu íntegre de l’ampolla anirà destinat al compte solidari per ajudar al Celler Rendé Masdéu.

Per la seva banda, els propietaris del celler han fet públic un comunicat al seu web i xarxes socials per agrair les mostres de solidaritat i afecte que han rebut per part de familiars, amics i clients d’arreu del país. També han agraït a la DO Conca de Barberà i al sector vitivinícola les mostres de suport i les iniciatives de col·laboració.