vinassos_vinyarets_dopenedes_torres

Vinyarets, un vi negre elaborat amb garnatxa, ull de llebre i sumoll, és el nou vi que acaba de presentar la família Torres, una aposta per les varietats tradicionals que pretén mostrar la diversitat, riquesa i singularitat del Penedès. Aquest projecte vol retre homenatge al paisatge del Penedès, un mosaic de vinyes entre la mar i la muntanya que conforma indrets de gran bellesa. És de l’anyada 2018 i està emmarcat dins d’una col·lecció de dos vins.

Per a Miquel Torres Maczassek, cinquena generació: “Aquest és un vi de paisatge, un vi que ens apropa a la suavitat del paisatge del Penedès, amb el seus turons, les seves muntanyes i el treball ben fet a la vinya. Vinyarets neix de varietats ben arrelades al territori, algunes d’elles minoritàries, per posar-les en valor com a part del
nostre patrimoni vitivinícola i de la nostra història”. I afegeix: “Vinyarets és un vi per prendre
amb amics i família, un vi per gaudir i per celebrar el nostre Penedès”.

Vinyarets prové de vinyes seleccionades del Penedès, de diverses edats, altituds i microclimes,
que creixen en diferents tipus de sòls, prioritzant el cultiu ecològic i la qualitat del raïm.
Està integrat per vinyes d’una desena de viticultors i vinyes pròpies que, per la seva
ubicació i equilibri, resulten òptimes per al desenvolupament de cada varietat. Situades en les
subzones d’Alts d’Ancosa – la zona més alta i freda de la DO -, Costers de l’Anoia, Turons de
Vilafranca, Costers del Montmell i Vall Bitlles-Anoia, sumen unes 45 hectàrees en total, de
les quals se seleccionen els millors lots.

L’anyada 2018 va ser fresca, amb pluges sobretot a la primavera i al mes d’octubre, just
en acabar la verema. A causa de les pluges de primavera, les temperatures no van ser
gaire elevades, si bé durant l’estiu es van disparar, afavorint una maduració lenta i gradual.
Això ha dotat al vi de nervi i frescor, que la criança parcial del vi en botes durant 10 mesos ha
suavitzat preservant les aromes de fruita. Vinyarets llueix una etiqueta il·lustrada amb un elegant dibuix de ceps vells amb fulles i gotims
de colors.

A principis de l’any vinent, la col·lecció incorporarà un nou exponent, un vi
blanc elaborat íntegrament amb xarel·lo, la varietat més estesa del Penedès, de l’anyada 2019.
Exclusiu per a restauració i botiga especialitzada.