Els dies 3, 4 i 5 de juliol, 14 cellers de la DO Tarragona han unit esforços i han preparat un cap de setmana ple d’activitats que “han de servir per donar el tret de sortida a la temporada enoturística després de la paràlisi dels darrers mesos pels efectes de la Covid-19″, explica Vicenç Ferré, president de la citada organització.

‘La nostra vinya, el vostre jardí’ és el nom de les activitats que ofereixen aquests cellers bé per aquelles persones interessades en l’enoturisme o bé per tots aquells que vulguin descobrir els espais naturals de les nostres vinyes, es puguin acostar als cellers que han preparat diverses propostes especials que es realitzaran seguint escrupolosament la normativa sanitària”, explica Ferré. Cal destacar també que aquesta activitat té una finalitat solidària, ja que de cada entrada a les diverses activitats, 5 euros aniran destinades a la lluita contra la Covid-19 a través del projecte #joemcorono, que encapçala el doctor Oriol Mitjà.

La voluntat de la DO Tarragona és potenciar la cada vegada més important oferta enoturística dels seus cellers, alguns dels quals ja la treballen des de fa anys i altres si estan començant a sumar, per aconseguir arribar directament al client i també fidelitzar-lo. Ara, el gran al•licient que vlen oferir els respectius cellers, és el contacte amb la natura. De fet, des de la DO Tarragona “es valora que després dels dos mesos de confinament i de les restriccions que tots hem hagut de patir, la ciutadania té ganes de gaudir de la natura i de l’aire lliure. Els paisatges vitivinícoles són llocs ideals per fer-ho durant aquesta època amb propostes a mitja tarda, en la majoria dels casos, que permetran veure la posta del sol tot gaudint de la natura, dels vins de cada celler i també d’altres productes agroalimentaris de la zona” comenta el president de la DO.

A la iniciativa ‘La nostra vinya, el vostre jardí’ hi participen 14 cellers de les quatre comarques de la DO Tarragona, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i l’Alt Camp, cellers situats al mig de les muntanyes de Prades, a tocar de l’Ebre, al bell mig de la plana secà de l’Alt Camp o al costat de la Mediterrània.

Les activitats i els cellers

Els cellers de la DO Tarragona proposen activitats ben diverses que poden anar des d’una passejada pel riu Ebre amb kayak i un posterior tast de vins, a un sopar maridat amb sushi al peu de la vinya, passant per una vetllada amb un maridatge amb una foodtruck, activitats pels més petits de la família, visita a un poblat iber, diferents maridatges amb productes de proximitat de les nostres comarques o un joc a les vinyes per descobrir diferents pistes mentre es tasten els vins.

En aquesta inicitiva hi participaran els següents cellers:

Celler Pedrola, de Miravet

Vins Suñer, de Ginestar

Celler Molí de Rué, de Vinebre

Biopaumerà, de Rasquera

Adernats, de Nulles

Cellers Blanch, de Puigpelat

Celler Sanromà, de Vila-rodona

Celler Mas Bella, de Masmolets

Vinya Janine, de Rodonyà

Estol Verd, de Rodonyà

Vinyes del Tiet Pere, de Vilabella

Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp

Celler Mas del Botó, d’Alforja

Vinyes del Terrer, de Vila-seca

En aquest enllaç podeu consultar les diverses activitats, una per una.

DOT Les nostres vinyes Díptic (15) definitiu

Mesures de seguretat i prevenció

Les diverses activitats que plantegen els cellers i que es poden consultar a www.dotarragona.cat s’organitzen seguint de forma escrupolosa tota la normativa de seguretat per evitar possibles contagis pel coronavirus. Es recomanarà a tothom que faci les activitats amb mascareta si és necessari i que es respecti la distància de seguretat. També es posarà a disposició de tothom gel hidroalcohòlic com a mesura de desinfecció. Per evitar aglomeracions i superar el màxim d’assistents a cada activitat, els cellers recomanen inscriure’s prèviament a través del correu electrònic.

La Festa de la Verema

Aquesta és la segona vegada que els cellers de la DO Tarragona estableixen una aliança per presentar la seva oferta enoturística. L’any passat, una quinzena de cellers van organitzar la primera Festa de la Verema a la DO Tarragona, una proposta que el darrer cap de setmana de setembre va aglutinar diverses activitats enoturístiques i que va ser valorat de forma molt positiva. Aquesta Festa de la Verema s’espera que pugui tenir continuïtat aquest 2020 el darrer cap de setmana de setembre amb algunes novetats respecte a l’any passat.