La Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que forma part de les Festes de la Mercè de Barcelona, se suspendrà aquest 2020. Enguany la Mostra arribava a la seva 40a edició i, finalment, es posposarà per la Mercè del 2021. Des de l’INCAVI i PRODECA, organitzadors d’aquesta fira, han pres aquesta decisió per la situació de la pandèmia i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

La Mostra, que reuneix cada any una cinquantena de cellers, i que aplega molts assistents que volen conèixer i tastar els vins amb DO que s’elaboren a Catalunya, difícilment es podria dur a terme en les condicions actuals i amb les restriccions per evitar la propagació del virus.

A la tardor continuaran les campanyes de promoció del sector

Tot i això, des de l’INCAVI i PRODECA s’està treballant perquè durant la tardor del 2020 es puguin fer activitats de difusió i promoció dels vins catalans disseminades arreu del territori i amb diferents formats.

Des dels primers moments del confinament, des de l’administració s’han fet accions per fomentar els vins catalans, a través de campanyes de promoció dels productes de proximitat, de la plataforma Aliments de Prop o la campanya de foment de l’enoturisme, entre d’altres.

Imatge d’una de les edicions anteriors / INCAVI

També el sector del vi ha treballat intensament per arribar al consumidor final, a través de campanyes i accions que han desenvolupat els propis cellers i les Denominacions d’Origen, de forma unitària o conjunta, com la campanya digital actual del vi català amb DO.

A més, l’INCAVI i les Denominacions d’Origen, entenent que cal reforçar la difusió dels productes que elabora aquest sector tan important pel vi català, està treballant per posar en marxa aquesta tardor una campanya de comunicació conjunta en favor del vi català en diferents suports com televisió, internet i publicitat exterior.