Sota el lema Serà diferent, però serà la Verema“, la festa vol fomentar la cultura del vi i posar en valor  el patrimoni de la vinya i el vi del territori. “Ara cal més que mai, donar protagonisme al vins com a producte de proximitat i l’esforç dels vinicultors i cellers que, tot i la pandèmia, segueixen treballant dia a dia per omplir de vi i vida les ampolles de la DO Pla de Bages. La festa es celebrarà amb major o menor presencialitat però la festa serà” expliquen fonts de l’organització. 

La Festa de la Verema del Bages, coorganitzada per l’Ajuntament d’Artés i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages (DO Pla de Bages), es portarà a terme enguany del 2 al 4 d’octubre, malgrat la situació generada per la COVID-19.

El programa es podrà consultar a www.festaveremabages.cat

La situació generada per la COVID-19 fa que la comissió organitzadora treballi amb un format amb activitats d’aforament limitat i a les quals només es podrà accedir amb reserva prèvia. La programació i els enllaços per les reserves s’estan enllestint i properament es faran públics. El programa es podrà consultar a www.festaveremabages.cat

La Festa de la Verema del Bages és un homenatge al vi i a la vinya del Bages. Per fer-ho, des de ja fa 25 anys, el nucli antic d’Artés esdevé un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement de la dilatada cultura vitivinícola bagenca. La Denominació d’Origen (DO) Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis. 15 cellers elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava.

 Concurs d’Instagram #25veremesBages

Els actes de la 25a Festa de la Verema del Bages ja han començat, amb el ja tradicional concurs d’instagram #25veremesbages on tothom qui ho vulgui pot publicar una fotografia relacionada amb la verema i els vins del Bages  amb l’etiqueta #25veremesBages. De totes les fotografies concursants, hi haurà dos premis: un per a la foto amb més “m’agrada” i un altre per a la millor foto, escollida per un jurat. 

Els premis consistiran en un pack d’enoturisme a la comarca del Bages, amb àpat, maridatge i pernocta al Mas de la Sala de Sallent i la visita a un celler de la DO Pla de Bages, i un lot de vins, caves i productes locals d’Artés