L’edició 2021 de la Guia de Vins de Catalunya es publicarà el proper 15 d’octubre i estarà disponible tant en format paper com digital, amb prop de 1.400 referències presentades

La Guia torna a ser una completa mostra dels grans vins que es troben arreu del territori català, tot i ser l’any amb més dificultats des que es va llançar la primera edició, el 2008. Enguany, la Covid-19, no només ha afectat el sector del vi i el desenvolupament dels tastos de La Guia, sinó que també s’han ocasionat grans pèrdues als cellers degudes al míldiu -fong que afecta tant les fulles com el raïm- que aquest any ha atacat amb molta més força la vinya” expliquen els seus impulsors Jordi Alcover i Sílvia Naranjo.

La Guia de Vins de Catalunya 2021 premiarà, un any més, els vins més ben puntuats, valorats i tastats a cegues per l’equip, que enguany s’ha vist modificat a causa de la pandèmia. “A l’equip de tast s’hi ha afegit Sergi Sevé, al mateix temps que Sílvia Naranjo, Romina Ribera i Carles Xuriguera han tastat en menys ocasions“, comenten.

Des dels seus orígens fins a l’actualitat, La Guia de Vins de Catalunya ha anat consolidant-se com a una eina imprescindible per a valorar l’evolució dels vins catalans. Amb el temps, no només ha agafat impuls la guia pròpiament sinó també la festa de presentació, que esdevé any rere any un dels actes més representatius del sector del vi a Catalunya i punt de trobada imprescindible pels professionals del sector, tant pels sommeliers, prescriptors, restauració i premsa, com pels elaboradors i cellers.

És per això que els responsables d’aquesta recopilació de tastos, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, expliquen que “La Guia de Vins es manté i se segueix consolidant, any rere any, com la guia amb major representació de la qualitat i diversitat dels vins catalans“. Cal destacar també que els seus autors, es mantenen ferms en la decisió de mantenir enguany la festa de presentació, “malgrat tenir encara pendent la convocatòria per tal de garantir el seguiment i manteniment de les normes de seguretat i higiene dictades per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19“.