Cinc anys després del gir en la direcció del projecte i l’arribada de l’enòleg Antoni Sànchez-Ortiz, Perinet ha volgut fer un salt important per entrar al club capdavanter dels cellers que elaboren vins de gamma alta al Priorat. Perinet ha situat al mercat una àmplia família de vins on la filosofia de terrer i l’expressió dels mesoclimes de la zona nord del Priorat en són el tret distintiu. “Destaca un estil de vinificació artesanal que parteix de la tradició clàssica i un perfil de vins profunds, intensos i amb un equilibri excepcional“, expliquen fonts del celler.

Perinet ha apostat per fer recerca i aprofundir en l’expressió del terrer, “volem avançar en el coneixement dels varietals autòctons i internacionals al nord del Priorat. Elaborem vins que expressen la complexitat i el fort caràcter de la llicorella, els sòls de pissarra, i un concepte modern d’enologia, respectant l’expressió de cada tipus de cep” afirma Toni Sánchez-Ortiz per presentar una àmplia col·lecció de cinc vins de finca monovarietals de les vinyes: Mas del Xes, Mas Vell i Pendents.

El celler presenta una àmplia col·lecció de cinc vins de finca monovarietals de les vinyes: Mas del Xes, Mas Vell i Pendents.

Es tracta d’una Carinyena de Porrera, dues Garnatxes de Poboleda una d’orientació sud i una orientada al nord, un Syrah i un Carbernet Sauvignon 100%. “Són vins trencadors i que ens permeten entendre com aquestes varietats s’han adaptat de manera lloable al Priorat en tant sols 40 anys. Una col·lecció singular d’edició limitada que surt ara al mercat coincidint amb la campanya de Nadal”, comenta l’enòleg. “Fa pocs dies –continua– la prestigiosa firma Decanter ha atorgat al 1194 Perinet 2016 la medalla d’or als DWWA Awards,posicionant a Perinet entre les cinc primeres bodegues de la DOQ Priorat junt amb Mas Doix, Ferrer Bobet, Vall Llach i Álvaro Palacios. Aquest reconeixement més la consolidació d’exigents mercats internacionals com USA, Canadà, Suïssa, Suècia, Dinamarca o Bèlgica marquen clarament una línia ascendent en la trajectòria del celler“.

Un nou model d’enoturisme

L’altra tret distintiu de l’empresa és la seva aposta per l’educació i un model d’enoturisme basat en una oferta singular dirigida tant a iniciats que volen eixamplar coneixements de tast com a wine lovers que busquen una experiència única en vins carregats d’emoció. “En els tres anys que fa que el celler està obert a visites han passat més de cinc mil persones, i tot i la parada per la pandèmia, les xifres marquen un increment constant tant de públic com en les vendes.” Afirma Sara Fernàndez responsable de enoturisme del celler. “En aquesta línia de treball, aquesta tardor el celler ha presentat una mini sèrie de nou capítols produïda per a la plataforma Instagram explicant la història i filosofia del celler, les característiques singulars de les vinyes, la vinculació del projecte amb el Parc Natural de la Serra de Montsant i el riu Siurana. Amb un seguiment proper a les tres mil visualitzacions de cada capítol la campanya ha estat molt exitosa”, conclou Sara Fernàndez.

La peculiar i espectacular sala de bótes de Perinet.

Un objectiu clar que tenim és arribar a ser el més sostenibles possible. Per això ara hem iniciat una campanya de crowd lending per funcionar de manera autònoma amb plaques solars. El nostre camí és el de reduir l’empremta de carboni i optar per energies renovables“ afegeix Sánchez. Amb una inversió de gairebé 200 mil euros i gràcies a la plataforma Ecrowd el celler vol fer “el salt ara a l’energia neta i apagar els generadors de dièsel amb que ha funcionat des de l’any 1998“. La instal·lació ha estat projectada per l’empresa Solar in Spain. Afirmen que, amb la posada en marxa d’aquesta instal·lació d’energia neta i renovable, “es reduiran les emissions de CO2 del celler en 96 Tm anuals, a més d’eliminar la contaminació acústica dels generadors actual“.

“La dinàmica del celler, com gaudeix la gent que ens visita amb els tastos i recorrent la vinya, els projectes de recerca que tenim en marxa, el creixement progressiu de les vendes i el reconeixement del sector ens animen a seguir endavant en l’esforç de posar el projecte de Perinet al lloc que es mereix per envergadura i tradició” conclou Sánchez.