La musicació i adaptació del madrileny Juan Valderrama del poema “Podries” de Joana Raspall s’ha endut el premi de la 13a edició de la convocatòria Terra i Cultura, que patrocina el celler Vall-Llach de Porrera

Terra i Cultura, un certamen creat -enguany fa tretze anys- pel músic i escriptor Lluís Llach i copropietari del Celler Vall Llach de Porrera, reconeix any rera any “el millor poema musicat en llengua catalana amb una dotació que enguany ha estat de mil euros i una obra de l’escultor Josep Bofill“. L’anunci del veredicte s’ha fet aquest migdia via telemàtica, si bé l’acte de lliurament que habitualment se seclebra als antics rentadors del citat municipi prioratí, ha quedat posposat fins que la situació sanitària ho permeti.

Segons els organitzadors d’aquesta convocatòria, “la musicació del poema “Podries” és una versió que Valderrama interpreta amb Las Migas i Maria del Mar Bonet al disc Mujeres de carne y verso (Kompetencia Records, 2019)“. ​El mateix autor, s’ha mostrat aquest matí “molt honorat, emocionat rebre aquest guardó, especialment aquest any quan fa pocs dies que he perdut la meva mare“.

“Podries” -ha explicat Valderrama i ha recollit enderrock.cat- “és un apropament honest i de cor al català i a una poeta meravellosa, com l’alçada d’un campanar, que va ser Joana Raspall. M’ha portat només coses boniques, amistats inoblidables per a tota la vida: cantar amb Maria del Mar Bonet, arranjar amb Marta Robles (Las Migas)… La canto a molts llocs, i a tot arreu on pujo a un escenari, canto “Podries” i la gent l’aplaudeix a rabiar: de vegades és més fort el cor per entendre, que les orelles. I l’entenen, l’aplaudeixen, la senten”.

El jurat presidit per Lluís Llach i del qual formen part Sílvia Bel (actriu i rapsoda), Eduard Escoffet (poeta i promotor cultural), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock), Ramon Muntaner (músic i director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (sumiller del Celler de Can Roca), ha atorgat d’altra banda un accèssit amb un menció especial a l’adaptació “Cançó” de Miquel Martí i Pol, interpretada pel trio catalano-valencià-balear Marala i composta per Selma Bruna. En aquest cas, el premi és una ampolla doble màgnum de 3 litres del vi Embruix del Celler Vall-Llach.