Vallformosa, juntament amb Tomorrowland, el festival de música electrònica més important del món, han creat SOLO VIDA, un escumós fresc i afruitat, de sabor intens, elegant i equilibrat, amb notes florals i cítriques que s’elabora amb les varietats Chardonnay, Macabeo, Xarel·lo i Parellada

SOLO VIDA s’elabora amb raïm seleccionat manualment, de la millor qualitat. Aquest nou escumós, “és fruit de quatre varietats diferents: Chardonnay, Macabeo, Xarel·lo i Parellada, totes elles procedents de vinyes velles, de més de 500 metres sobre el nivell del mar, que garanteixen l’excel·lència dels seus fruits i es complementen per a donar com a resultat un vi escumós amb personalitat pròpia“, expliquen fonts del celler. El procés d’elaboració de SOLO VIDA es realitza a través del mètode tradicional, completament manual, “una verdadera forma d’artesania i autenticitat, des de la collita fins l’etiquetat final, cuidant tots els detalls“, expliquen.

UNA AMPOLLA PER A COL·LECCIONISTES

El projecte SOLO VIDA ha vist la llum després de dos anys de treball i segons els seus elaboradors, “és el fruit del coneixement i tradició de Vallformosa, de l’amor per la terra i la viticultura, que reflexa aquesta autenticitat en una ampolla única, una veritable joia per a col·leccionistes, una peça de disseny que evoca la màgia de les bombolles que conté al seu interior“. Aquesta unió entre el citat celler i Tomorrowland s’ha forjat d’una manera natural al llarg dels 6 anys en els que el Vallformosa ha estat el cava oficial d’aquest festival de referència mundial de l’escena electrònica.

EL CLIMA I LA COLLITA

L’hivern de 2018 va començar molt plujós i fred propi de l’època. La primavera es va caracteritzar per la seva temperatura moderada acompanyada de pluges abundants. Totes aquestes dificultats van derivar en molt de treball per part dels viticultors al camp. A l’estiu van regnar punts extrems de calor durant els mesos de juliol i agost. Malgrat això, les nits van ser moderadament fredes, afavorint la maduració del raïm.

LES VARIETATS I LA SEVA EL·LABORACIÓ

SOLO VIDA és el resultat del cupatge de quatre varietats de raïm: Chardonnay (25%), Macabeo (25%), Xarel·lo (30%) i Parellada (20%). A través d’una verema manual, es va obtenir el raïm Chardonnay a finals d’agost, Macabeu a principis de setembre i Parellada la primera setmana d’octubre. La primera fermentació es va aconseguir en tancs d’acer inoxidable a temperatura controlada de 14-16ºC. La segona, en ampolla a través del Mètode Tradicional. L’envelliment es realitza amb una mitjana de 9 mesos en ampolla especial SOLO VIDA. El degollat s’ha fet aquest mes de novembre.

NOTA DE TAST

UN COLOR GROC PALLÓS AMB REFLEXOS VERDOSOS:

De color groc pallós amb reflexos verdosos, nítid i brillant. Destaca una sensible escumositat, amb un bon despreniment del carboni i una completa corona.

UN OLFACTE INTENS, ELEGANTE I COMPLEX:

D’intens aroma, elegant i complex, amb notes de fruita blanca com la poma i la pera, i tocs cítrics que es barregen amb notes florals i lleugers aromes de la criança, elegants i complexos.

UN PALADAR AFRUITAT:

En boca és afruitat, untuós, sec i fresc alhora, amb un final de boca agradable, viu i complex. Carbònic molt suau i cremós amb un final llarg i persistent, amb una acidesa molt equilibrada, ideal per a aperitius, fumats i mariscos.

Vallformosa, més de 150 anys d’història

Vallformosa, amb més de 150 anys d’història, és una companyia elaboradora de vins i espumosos (quarta a nivell mundial), on conviuen la tradició, innovació, sostenibilitat i diferenciació en tots els seus vessants. El Celler compta amb tres marques de cava Valllformosa, Mistinguett i Gran Barón i una de vi, Cultivare. “Vallformosa és una marca amb caràcter, poc convencional i disruptiva que gaudeix en el seu ADN de la festivitat i alegria per a col·leccionar moments que es poden convertir en una autèntica celebració“, expliquen des del citat celler.

Mistinguettret homenatge a totes aquelles dones que treballen cada dia per fer dels seus somnis una realitat, com va fer Mistinguett, una dona que amb audàcia, esforç i constància va aconseguir ser la vedette més important de tots els temps“.

Gran Barónés sinònim de Mediterrani, on el paisatge, la gastronomia i el clima fan del seu producte un complement indispensable per a ser compartit amb la família, amics i totes aquelles persones que comparteixen una mateixa passió: la de gaudir de la vida“.

Cultivareés el referent de la cultura i la gastronomia, un binomi perfecte per a ser degustat pels paladars més exigents. El seu etiquetatge, únic, és el resultat d’una performance artística, que fan de cada ampolla una autèntica obra d’art”.