La Denominació d’Origen (DO) Catalunya ha renovat enguany el conegut concurs BlocDOCat amb una nova imatge i nou nom, adaptat als temps que ens toca viure: Digital Wine Contest. Des de la seva concepció, el concurs ha tingut la finalitat de reconèixer i premiar les iniciatives digitals particulars de divulgació i reflexió al voltant de la cultura del vi i, especialment, del vi català, i sempre des d’una visió innovadora i creativa.

El termini per participar finalitza el proper 25 de gener per a les categories de Millor Imatge, Millor Vídeo i Millor Text; i l’1 de febrer per a la categoria de Millor Prescriptor de vi català i cultura vitivinícola. Fins al moment, el concurs està rebent una elevada participació, tant pel que fa a les categories tradicionals (imatge, text i vídeo) com a la nova citada categoria.

Més presència de les xarxes socials

Ara, més que mai, el Digital Wine Contest vol reconèixer el paper de les xarxes socials  en aquesta tasca de divulgació, per això una de les principals premisses és que totes les creacions presentades a concurs estiguin compartides a les xarxes socials permeses (Facebook, Twitter, Instagram i Youtube – en el cas dels vídeos-) i que aquestes publicacions anomenin a la @docatalunya i vagin acompanyades del hashtag #DWCDOCat. A més, també en aquesta línia de reconèixer el paper de les xarxes, s’ha creat una nova categoria de participació per premiar el Millor Prescriptor/a de #vicatalà i cultura vitivinícola. Per a aquesta categoria, a més poder-se presentar a títol personal, existeix la possibilitat de proposar a una tercera persona com a candidat/a.

Els premis del Digital Wine Contest

La DO Catalunya repartirà en total 6.500€ en premis
• 1.500€ per als guanyador de les categories de Millor Imatge, Millor Vídeo i Millor Text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
• 2.000€ per al Millor prescriptor sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

Principals requisits de participació

Aquells qui desitgin participar al concurs, hauran d’emplenar els formularis corresponents, que poden trobar al web de la DO Catalunya, a més de complir amb els requisits esmenats a les bases, entre ells, com hem comentat, la compartició de les imatges, vídeos i textos a les xarxes socials (sempre amb un perfil obert).
A més, es podrà participar a tantes categories com es desitgi i sense un límit de creacions, tot i que és necessari omplir un formulari per a cadascuna de les obres que es presentin.

Selecció dels guanyadors i calendari

Un dels principals canvis d’aquesta nova edició és el procés de selecció dels guanyadors a les diferents categories. Tot i que es manté la valoració d’un jurat professional en les tres primeres categories (Millor imatge, vídeo i text), aquest només decidirà el 50% del resultat, ja que l’altre 50% es decidirà per votació popular a través del web www.docat.cat.  D’altra banda, hi haurà dues fases en les votacions: la primera per seleccionar el 8-10 finalistes per a cada categoria. I la segona per triar els guanyadors.
La categoria de Millor prescriptor de #vicatalà i cultura vitivinícola, un cop presentades totes les categories i obert el període de votació, serà plenament decidida per votació popular.