Un xarel·lo vermell de la DO Tarragona capta l’atenció de la prestigiosa guia The Wine Advocate dels Estats Units. El tastador Luís Gutiérrez destaca el vi Escabeces 2019 elaborat amb aquesta varietat tradicional del Camp de Tarragona per Oriol Pérez de Tudela a Vilabella (Alt Camp)

Un vi elaborat amb xarel·lo vermell, una varietat tradicional originària del Camp de Tarragona, ha estat valorat de forma excel·lent per The Wine Advocat (www.robertparker.com), la famosa guia de vins que va crear Robert Parker als Estats Units i que és considerada la ‘bíblia’ dels vins en aquell país.

En concret es tracta de l’anyada 2019 de l’Escabeces, un vi de la DO Tarragona elaborat pel Celler Camí de la Font d’Oriol Pérez de Tudela a Vilabella (Alt Camp), als Marges del Gaià, a partir d’unes vinyes velles de prop de 65 anys d’aquesta varietat propietat del viticultor Joan Maria Sanahuja, que s’han pogut conservar durant dècades i que ara comencen a donar els seus fruits en forma d’un vi que està aconseguint una molt bona acollida. Uns ceps  que s’han mantingut al mig d’una argila blanca calcària, que es cultiven mitjançant la viticultura tradicional sense cap mena d’herbicida i amb tractaments molt poc agressius pel medi ambient que les envolta. Aquest projecte personal d’Oriol Pérez de Tudela amb la seva companya Mercè Salvat, ha comptat amb la col·laboració dels enòlegs Sara Pérez i René Barbier Meyer.

El tastador dels vins catalans i espanyols d’aquesta guia nord- americana, Luís Gutiérrez, ha atorgat una puntuació de 91 punts a aquest vi, “destacant la gran possibilitat que tenen els vins elaborats amb xarel·lo vermell, una varietat que al territori de la DO Tarragona es conserven les majors i més antigues plantacions que es poden trobar a Catalunya“, expliquen fonts de la citada denominació d’origen. De fet, el mateix Oriol Pérez reconeixia a la premsa a la presentació oficial de la primera anyada d’aquest vi l’estiu del 2018 que “el resultat d’aquest procés d’interpretació paisatgístic és una connexió històrica i geogràfica que ens convida a pensar en Tarragona”.