Més de 120 persones han rebut aquests darrers mesos formació digital gràcies al conveni col·laboració entre el celler Albet i Noya i el Grup d’Inserció Laboral Entrem. Arran de la pandèmia iniciada ara fa un any, la cooperativa penedesenca va veure la necessitat de formar digitalment els seus col·lectius per poder continuar realitzant totes les tasques de formació, acompanyament i assessorament per via telemàtica.

Des d’Albet i Noya s’han elaborat 25.000 ampolles del Curiós Solidari (anyades 2019 i 2020) que s’han distribuït pel mercat nacional durant els darrers sis mesos. Part de les vendes d’aquest vi han finançat el projecte d’alfabetització digital per tal que les persones amb trastorn de salut mental o risc d’exclusió social puguin continuar treballant i formant-se dins la nova realitat marcada per la crisi global i sanitària. Entre les accions dutes a terme pel grup cooperatiu hi ha les formacions grupals de com connectar-se i fer ús de plataformes i eines telemàtiques; cursos en línia d’inserció laboral, obtenció del carnet B1, graduat en educació secundària o altres titulacions, i el suport psicosocial continuat a través de videotrucades o altres plataformes digitals.

El celler Albet i Noya, ubicat a Sant Pau d’Ordal (Subirats) és un projecte pioner en vinyes i vins del cultiu ecològic. Va començar la seva aventura l’any 1978, essent el primer elaborador de vi ecològic de la Península. Actualment, disposa de més de 80 hectàrees de vinya ecològica i produeix aproximadament un milió d’ampolles. La creativitat, la innovació i el respecte cap a la natura i la societat han estat sempre entre els seus pilars.