Família Torres presenta l’anyada 2017 de Perpetual (DOQ Priorat) amb una imatge renovada. Aquest “emblemàtic vi del Priorat,” elaborat des del 2005, es mostra ara en una ampolla borgonyona i amb un disseny actualitzat basat en la simplicitat i l’elegància. La nova etiqueta està en consonància amb Mas de la Rosa, el projecte vitivinícola més exclusiu d’aquesta centenària família de cellerers.

Perpetual 2017, elaborat majoritàriament amb carinyena i un 20% de garnatxa, prové de velles vinyes (de més de 80 anys) plantades en costers de pedra llicorella. Té l’origen en petites parcel·les de viticultors locals, situats en cinc municipis del Priorat: El Lloar, Porrera, Torroja, El Molar i Bellmunt, amb la voluntat “de combinar zones fredes i càlides en busca d’un equilibri que expressi el caràcter més genuí de la vinya vella a la DOQ Priorat“, expliquen fonts del celler.

A més de la nova imatge, l’anyada actual també presenta novetats en l’elaboració. “La carinyena vella, que transmet clarament l’expressió dels sòls de llicorella de la regió, està ara encara més present en el cupatge i es redueix el temps de maceració de les pells per realçar el caràcter fresc i floral de la varietat. Les botes de roure per a la criança també van deixant pas als fudres de 1.500 litres de capacitat per suavitzar l’aportació de la fusta al vi i donar més protagonisme a la fruita“, expliquen des de Família Torres. 2017 va ser una anyada seca i lleugerament més calorosa que de costum. Les temperatures van ser més càlides a la primera part del cicle vegetatiu i es van suavitzar durant el període de maduració, sobretot el mes de setembre que va ser una mica més fresc però sec. Perpetual 2017 ha obtingut una puntuació mitjana de 96 punts sobre 100 a les guies de vi de referència a Espanya (Peñín, Gourmets, Proensa i Vivir el Vino) i 92+ punts Parker.

Per a Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres: “Perpetual va néixer fa més de 15 anys amb la idea de preservar les vinyes velles del Priorat. Degut a la dificultat del seu cultiu en costers i la seva baixa producció, només queden 150 hectàrees de vinya de més de 80 anys a la zona. Perpetual captura l’essència d’aquestes petites parcel·les i rendeix tribut al treball heroic dels seus viticultors”.