L’INCAVI organitza una jornada tècnica sobre noves espècies de llevat que poden millorar la qualitat dels vins en un escenari de canvi climàti. Serà telemàtica i es farà el proper 23 de març a les 11 del matí

Les repercussions que comporta l’escalfament global del planeta està afectant les característiques físico-químiques del vi, sobretot en climes càlids com el de Catalunya. Algunes de les repercussions més importants són l’increment del grau alcohòlic a causa d’una elevada concentració de sucres al most, la disminució de l’acidesa per la degradació accelerada dels àcids del raïm a conseqüència de les elevades temperatures i, lligat a aquest fet, un increment del pH.

L’Institut Català del Vi i de la Vinya i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària de Mas Bové (Constantí) investiguen com diferents espècies de llevat, durant el procés de fermentació del most, poden ajudar a mitigar aquests efectes del canvi climàtic en el vi. I, per tal de presentar alguns dels estudis duts a terme, el proper 23 de març, a les 11h, organitzen una jornada telemàtica sota el títol “Regulació de l’acidesa i el pH en el vi mitjançant l’ús de llevats seleccionats”.

En concret seran les tècniques i investigadores Gemma Roca i Carme Masqué, de l’INCAVI, qui explicaran la gestió de l’acidesa dels vins mitjançant la inoculació de soques no-Saccharomyces de l’espècie Lachancea thermotolerans, i la tècnica investigadora de l’IRTA-INCAVI, Anna Puig, presentarà l’ús de soques seleccionades de Saccharomyces per a modificar el pH i l’acidesa durant la fermentació alcohòlica. Les dues presentacions formen part dels resultats d’una activitat demostrativa finançada pel DARP. La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través de RuralCat en aquest enllaç ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt