Les inscripcions per a la 7ª edició dels Premis Vinari dels Vermuts ja estan obertes per a totes les marques de vermuts catalanes, un termini que finalitzarà el 9 d’abril. Aquesta edició comptarà amb la col·laboració especial de l’Ajuntament de Reus, i el patrocini també dels ajuntaments de Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils i Tossa de Mar

Les principals activitats professionals de l’any d’aquest esdeveniment -organitzat per Vadevi- es realitzaran amb la col·laboració de l’Agència Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus. La primera d’elles, l’avaluació dels vermuts per part del jurat expert s’organitzarà a la capital del Baix Camp de llarga tradició i bressol de l’aperitiu. El dilluns 26 d’abril, Reus encapçalarà el concurs amb el tast professional que reunirà a un panell professional format per sommeliers, barmans, periodistes especialitzats, distribuïdors i enòlegs. El jurat tastarà a cegues les referències que es presentin en les diverses categories sota la direcció tècnica d’Ester Bachs.

Un cop realitzada la primera avaluació professional i amb la validació de tots els vermuts, es procedirà a celebrar sobre el territori rutes, mostres i fires del vermut on hi haurà una part de vot popular. Aquestes activitats començaran al maig i se celebraran als municipis interessats fins al setembre. Les persones que assisteixin a les mostres de vermuts dels Premis Vinari votaran a cegues, com el jurat d’experts, sense conèixer la marca ni l’etiqueta, quin és el seu vermut preferit i el seu veredicte se sumarà al del jurat professional.

Acostar i potenciar la qualitat dels vermuts catalans

També es podran gaudir i degustar les marques de vermuts participants, amb activitats de tastos i estands amb els elaboradors on podran mostrar els seus productes dins de jornades gastronòmiques de màxima afluència de públic. La voluntat de l’organització dels Premis Vinari és acostar els vermuts al màxim de gent possible per tal de posar en valor la proximitat i la qualitat dels vermuts.

Finalment, al setembre s’organitzarà l’acte de lliurament dels Premis a Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, d’altres estils i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Barman de Catalunya.

La setena edició dels Premis Vinari dels Vermuts compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el suport i patrocini dels ajuntaments de Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils, Tossa de Mar, i també la col·laboració de Bon Preu-Esclat, Sanmy-Geiser, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Riedel Euroselecció, Gràfiques Varias, Club del Barman de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.